Ο Φοίβος Δεληβοριάς, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέρθηκε στους πρόσφυγες και τους μετανάστες και έδωσε την παρακάτω απάντηση στο ερώτημα «αν αλλοιώνεται ο πληθυσμός μας από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, όπως είπε ένας υπουργός»:

«Και βέβαια, αλλά προς το καλύτερο. Όταν ένας άνθρωπος σώζεται από τον θάνατο στη δική σου αγκαλιά, παύεις να έχεις αυτή τη μοσχαρίσια φάτσα κι αυτή την «αρχιδίσια ερημιά» που εκπέμπουν άτομα όπως ο συγκεκριμένος υπουργός. Ας μου επιτραπεί η έκφραση, είναι από στίχο σε καινούργιο μου τραγούδι. Μια μέρα έβλεπα αυτόν τον υπουργό να μιλάει. Μετά άλλαξα κανάλι και μίλαγε ο Λιάγκας. Το βράδυ είδα στον ύπνο μου δύο γιγάντια αρχίδια που πετούσαν πάνω απ’ την πόλη. Κι έγραψα ένα τραγούδι, την ‘’Άγρια Ορχιδέα’’.»

Την απάντηση του Φοίβου Δεληβοριά δεν άργησαν να σχολιάσουν δύο από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ και γνωστά για το “politically incorrect” ύφος τους: Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος:

Άδωνις Γεωργιάδης:

«Είναι λυπηρό και σοκαριστικό να βλέπεις τελικά τη φτήνια που έκρυβαν μέσα τους άνθρωποι που από μακριά φάνταζαν σημαντικοί και με ποιότητα. Αλλά η εποχή, αν έχει ένα καλό, είναι ότι έδειξε ποια ήταν η αληθινή ποιότητα που ο καθένας είχε μέσα του…εδώ του κ. Φοίβου Δεληβοριά…», έγραψε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Επίσης, ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ (και γνωστός για το ότι “σηκώνει το γάντι” στις προκλήσεις) Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σχολίασε την απάντηση του Φοίβου Δεληβοριά με ένα καυστικό αλλά παράλληλα, νοσταλγικό τρόπο: «Ένας-ένας, οι καλλιτέχνες που μας συντρόφευσαν στα πρώτα χρόνια της νεότητάς μας έχουν βαλθεί την τελευταία δεκαετία να αποδείξουν ότι όποιος έχει ένα χάρισμα, μια καλή φωνή, μια σειρά ωραίων εμπνεύσεων, δεν είναι απαραίτητα ούτε πνευματικός άνθρωπος, ούτε αξιόλογη προσωπικότητα», έγραψε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.