Φονική επίθεση σε πολυκατάστημα στη Χάγη πολλοί τραυματίες

0
106

Ολλανδικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μεταδίδουν πώς σε πολυκατάστημα στη Χάγη της  Ολλανδίας έγινε επίθεση από άνδρα αφρικανικής καταγωγής ο οποίος τραυμάτισε αρκετούς παρευρισκόμενους με το μαχαίρι το οποίο κρατούσε.

«Επεισόδιο με μαχαίρωμα με πολλούς τραυματίες στην οδό Γκρότε Μαρκτ της Χάγης. Οι υπηρεσίες επειγόντων βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε στο Twitter η αστυνομία.

Τα Ολλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν εικόνες από ασθενοφόρα και περιπολικά που έχουν κυκλώσει την περιοχή, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει κάθε πρόσβαση και απομακρύνει τους περαστικούς και περίεργους που συγκεντρώθηκαν.

Θεωρείται βέβαιο πως ο δράστης εκμεταλλεύτηκε την πολυκοσμία λόγω των εκπτώσεων της Black Friday ώστε να προκαλέσει την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αιματοχυσία.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, αναζητείται άντρας 45 έως 50 ετών και ο χαρακτηρισμός που υπάρχει στην επίσημη ανακοίνωση είναι με μία ολλανδική λέξη η οποία χρησιμοποιείται για αυτούς που κατάγονται από τη Βόρεια Αφρική. Η περιγραφή που έχει δοθεί είμαι ενός άντρα με κασκόλ και γκρίζα αθλητική φόρμα

Ολλανδικά ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι ο ύποπτος έχει συλληφθεί αλλά δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από καμία επίσημη ολλανδική πηγή.