m>Oι σκέψεις μας είναι οι πρόβες των πράξεών μας! (Σ. Φρόιντ)

ο ίδιο υποστηρίζει και η επιστήμη, καθώς αποδεικνύεται πως οι σκέψεις μας είναι ηλεκτρικές ώσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων, οι οποίες, ανάλογα με το είδος τους, προκαλούν μια συγκεκριμένη βιοχημική απόκριση και μεταβολή στο σώμα.

‘Ετσι, αν σκέφτεσαι για παράδειγμα κάτι που σε εκνευρίζει, αυξάνεται η πίεση και οι παλμοί της καρδιάς σου, όταν αγχώνεσαι ιδρώνεις ή αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να αναπνεύσεις και όταν φοβάσαι ανατριχιάζεις, τρέμεις ή φωνάζεις αυθόρμητα. Οι ουσίες που παράγονται σ΄ αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις συχνά καλούνται «μόρια νόσου», όπως είναι π.χ. οι ελεύθερες ρίζες που αποδυναμώνουν το σώμα και αυξάνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου ή άλλων ασθενειών.

Στην αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή σκέφτεσαι κάτι όμορφο, χαμογελάς, νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά σ’ όλο το σώμα, χαλαρώνεις και το απολαμβάνεις επειδή τα “μόρια ευτυχίας” διαχέονται στο σώμα σου.

Και στις δύο περιπτώσεις λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε κύτταρο του σώματός μας ενημερώνεται για την κατάσταση του νου και αντιδρά ανάλογα.

Εκτός όμως από το ταξίδι τους στο σώμα μας, οι σκέψεις έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν και στο χώρο. Πρόκεται για ηλεκτρομαγνητικά κύματα τα οποία έχουν την ικανότητα, ακόμα κι αν παρεμβάλλονται φυσικά εμπόδια στο χώρο, να φτάνουν εκεί που επιθυμούμε. Γι’ αυτό και συχνά διαπιστώνεται πως κάποιος προλαβαίνει να τελειώσει τη φράση σας, λες και διάβασε αυτό που είχατε στο μυαλό σας. Γι’ αυτό και την ώρα που είστε έτοιμη να σηκώσεται το ακουστικό για να τηλεφωνήσετε στη φίλης, το ακούτε να χτυπάει. ‘Οσο πιο ισχυρό είναι το ηλεκτρομαγνητικό κύματα που παράγεται στον εγκέφαλό μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η ικανότητά του να επηρεάζει το περιβάλλον του.

Γι’ αυτό και λέμε, όταν κάποιος λέει ή κάνει ακριβώς το ίδιο μ’ εμάς “τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται”.