Φαίνεται πως ο εγωισμός του Ερντογάν υπερτερεί της λογικής, γι'αυτό και πλέον η κόντρα με τον Πρόεδρο της Γαλλίας κινδυνεύει να ξεφύγει.

Μετά ειδικά από το σατυρικό σκίτσο του Charlie Hebdo, όπου σατυρίζεται ο τούρκος Πρόεδρος εικονιζόμενος ημίγυμνος να σηκώνει το ρούχο μίας μουσουλμάνας γυναίκας η οποία φοράει μπούργκα, ο Τούρκος Πρόεδρος μάλλον πρέπει να είναι εξοργισμένος.

Στο σκίτσο υπάρχει και η φράση «Ερντογάν: Στην ιδιωτική του ζωή, έχει πλάκα», ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος εμφανίζεται να αναφωνεί «Ω! Ο προφήτης!».

Φαίνεται πως αυτό το σκίτσο, έβγαλε τον πραγματικό χαρακτήρα κορυφαίων τούρκων αξιωματούχων οι οποίοι επιτέθηκαν με απίστευτες εκφράσεις, πέρα από κάθε έννοια διπλωματικής γλώσσας. Κατηγορούν τον γάλλο Πρόεδρο για το σκίτσο, προφανώς λαμβάνοντας ως παράδειγμα την Τουρκία όπου τα ΜΜΕ ελέγχονται πλήρως. Μόνο που στη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, τα ΜΜΕ είναι ελεύθερα να γράφουν ό,τι θέλουν.

Ο διευθυντής επικοινωνίας του τούρκου Προέδρου, Φαχρετίν Αλτούν, έγραψε στο twitter:

«H αντιμουσουλμανική προπαγάνδα του Μακρόν φέρνει καρπούς!», έκρινε.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">French President Macron’s anti-Muslim agenda is bearing fruit! Charlie Hebdo just published a series of so-called cartoons full of despicable images purportedly of our President. We condemn this most disgusting effort by this publication to spread its cultural racism and hatred.

? Fahrettin Altun (@fahrettinaltun) October 27, 2020

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Ο Σερντάρ Τσαμ, υφυπουργός Τουρισμού της Τουρκίας, ήταν ακόμα χειρότερος, γράφοντας στα γαλλικά στο twitter πως οι συντάκτες του Charlie Hebdo είναι "μπάσταροι και γιοί σκύλας".

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="fr">Charlie Hebdo:@Charlie_Hebdo_

Vous êtes des bâtards..

us êtes des fils des chiennes..

? Dr. Serdar Çam (@serdar_cam) October 27, 2020

cript async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Και φυσικά, ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος ο οποίος το σαββατοκύριακο που μας πέρσαε ούτε λίγο ούτε πολύ αποκάλεσε τον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, "ψυχοπαθή" λέγοντας πως πρέπει να υποβληθεί σε εξέταση από ψυχίατρο και καλώντας ταυτόχρονα τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου (και όχι μόνο του τούρκους πολίτες...) να κάνουν μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.