Την τελευταία του πνοή άφησε λίγο πριν τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα (Παρασκευή 19/3) το δίχρονο αγοράκι από το χωριό Λιγόρτυνος, που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό, στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας του.

Ο μικρός Ζαχαρίας, ξέφυγε το απόγευμα της Τετάρτης από την προσοχή των οικείων του και βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από τη γιαγιά του λίγη ώρα μετά μέσα στο βαρέλι.

Μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου έπειτα από μία τιτάνια προσπάθεια των γιατρών το μικρό αγοράκι κατάφερε να ανακτήσει σφυγμό έπειτα από 2ώρες και 40 δραματικά λεπτά.

Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο προς το Ηράκλειο όπου παρελήφθη από την Κινητή Μονάδα του ΕΚΑΒ στη μέση της διαδρομής.

Ηράκλειο: Βαφτίστηκε η αδερφή του 2χρονου Ζαχαρία που έπεσε στο βαρέλι, λίγο πριν την κηδεία του μικρούλη

Tο βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις 21:30 το παιδάκι μπήκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ με τους γιατρούς από την πρώτη στιγμή να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του εξαιρετικά κρίσιμη.

Μάλιστα στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου αναφερόταν «παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.»