"Δεν με νοιάζει τι λες για μένα, αρκεί να λες κάτι για μένα και να γράφεις το όνομά μου σωστά".

ανατικοί θαυμαστές του θεατρικού συγγραφέα Τζορτζ Κόχαν, που είπε τη συγκεκριμένη φράση, φαίνεται πως είναι όλοι οι συμμετέχοντες στο ρεάλιτι Big Brother.

Αν δεν ήταν άλλωστε, δεν θα ξεπερνούσαν ακόμα και την πιο ακραία οργουελική φαντασίωση ούτε θα αποφάσιζαν να καταβαραθρώσουν την αυταξία τους σε επίπεδα γεώτρησης ή/και βαθύτερα.

Κάπως έτσι λοιπόν σκεπτόμενος και ο αποπεμφθείς πλέον "παίκτης" (ο γράφων δεν έχει καμία πρόθεση να επαναλάβει το όνομά του), ισχυρίστηκε στην απολογία του (Aν είναι δυνατόν!!!! Να απολογείσαι δημοσίως σε έναν Βig Brother!!!)  πως δεν είναι 15 χρονών και συνειδητοποίησε το σφάλμα του.

Λες και όλα τα 15χρονα έχουν τις ίδιες απόψεις, βλέπουν τα κορίτσια ως μέσον εκτόνωσης και ασχολούνται μονάχα με το... "πακέτο" τους.

ες και όλα τα αγόρια στην εφηβεία γελοιποιούνται και συμμετέχουν ομαδόν σε δημόσια θεάματα αυτοεξευτελισμού.

ες και ο κάθε Έλληνας έφηβος μισεί την ιδιωτικότητά του και βγάζει στη φόρα τα απωθημένα, τα εσώψυχά του, τα βρακιά του, την καθημερινή του διαδικασία υγιεινής, τον ύπνο του και ό,τι άλλο κάνουν τέλος πάντων εκεί.. μέσα στο χρυσό κλουβί,  για λίγη αρνητική δημοσιότητα.

ες και ζούμε στην ίδια κοινωνία με αυτή που διδάσκει στους εφήβους να υιοθετούν και να ανέχονται νοοτροπίες ανθρώπου των σπηλαίων.

φού, μη μου πείτε πως αντέδρασαν οι αυτήκοοι συμπαίκτες-μάρτυρες του αποπεμφθέντος σε μια έκφραση "τόσο φυσιολογική"  σε συγκεκριμένους κύκλους.

ες και όλες οι κοινωνίες εκπαιδεύουν τα δεκαπεντάχρονα κορίτσια τους να έχουν ως ίνδαλμα την Cardi B, ώστε να συμπεριφέρονται ως κοινούμενα "οπισθοβαρή" σπερματοδοχεία για να απαλλάσουν "παιχτάκια" σαν τον προαναφερθέντα από το βάρος του πακέτου τους.

Μάλλον, λοιπόν, ο αποπεμφθείς πλέον "παίκτης", κάτι δεν έχει καταλάβει καλά, αφού όχι απλώς συμπεριφορά εφήβου δεν είναι η συμπεριφορά του, αλλά νοοτροπία νεογέννητου πιθήκου με ειδικά προβλήματα, που προσπαθεί να ενταχθεί στην αγέλη μιμούμενος τον μεγάλο μπρατσωμένο ουρακοτάγκο που μόλις το έσκασε από το ψυχιατρείο.

Τι σημασία έχει λοιπόν αν αποπέμφθηκε, αν τον εξευτελίσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αν τον βρίσαμε για τα χυδαία σχόλιά του για τις γυναίκες και το βιασμό;

ι σημασία έχει αν αποχώρησαν χορηγοί και έμεινε το ρεάλιτι με λιγότερα έσοδα;

Σημασία έχει πως, ο καθένας από εμάς, με τον τρόπο του, γίνεται συμμέτοχος σε μια αόριστη συλλογική ανάγκη να αποδείξει, χωρίς κριτήριο, πως απλώς είναι καλύτερος: Είτε συμμετέχοντας σε ομαδικούς δημόσιους εξευτελισμούς είτε καταδικάζοντάς τους, παρακολουθώντας τους όμως ανελλιπώς με αποτέλεσμα να τους ενισχύει.

Αφού, εδώ που τα λέμε, αν δεν υπήρχε θεαματικότητα, δεν θα ήξερε κανένας τι π@π@ριές λέει στην ιδιωτική του ζωή για να πουλήσει μούρη το κάθε "παιχτάκι".

ν δε ορισμένες κοινωνικές ομάδες δεν ανέχονταν ή δεν επικροτούσαν έστω και στο χαβαλέ τέτοιου είδους "εκμυστηρεύσεις", οι συμπεριφορές αυτές θα εκφράζονταν σε πολύ μικρότερη έκταση, τόσο λεκτικά όσο και πρακτικά.

Όμως, δεν είναι καθόλου δύσκολο για μια κοινωνία που έχει εκπαιδευτεί να αναζητά το "εύκολο", να καθηλωθεί χωρίς αντιστάσεις παρακολουθώντας το είδωλό της...  έστω και για την πλάκα της.

style="text-align: left;">Δείτε τώρα το βίντεο με τα χυδαία, σεξιστικά σχόλια, που κυριολεκτικά παραπέμπουν σε εγκληματικές πράξεις, δείτε και την απολογία του "παίχτη" στο Μεγάλο Αδελφό,

trong>κι όλα καλά!

trong>Τον διασύραμε, τον δικάσαμε, τον τιμωρήσαμε... το κατευχαριστηθήκαμε...

άμε για το επόμενο Big Brother.

trong>Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε   

style="text-align: right;">                 

mbed]https://www.youtube.com/watch?v=HSxPE88HV30&feature=youtu.be[/embed]

 

Ο διάλογος - απολογία με τον «Μεγάλο αδελφό»:

- Αντώνη, σχετικά με τη χθεσινή σου κουβέντα με τον Χρήστο και τον Παναγιώτη ακούστηκαν απόψεις απαράδεκτες και άκρως καταδικαστέες. Σε ρωτάω ευθέως, έχεις ασκήσει ποτέ στη ζωή σου βία σε γυναίκα; (αν δεν γινόταν βέβαια σούσουρο, δεν θα μιλούσε κανείς)

- Ποτέ.

- Η βία κατά των γυναικών αποτελεί επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πράξη ηθικά και ποινικά κολάσιμη. Τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της σεξουαλικής βίας υπονομεύουν τα δικαιώματα της γυναίκας στην κοινωνία μας. Οι κανόνες στο Big Brother δεν επιτρέπουν τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Αντώνη, αυτά τα θέματα δεν χωράνε πλάκα. (καλά που μας το είπε ο Μεγάλος Αδελφός και το μάθαμε.)

- Δεν μπορώ να το πιστέψω ότι έφτασε σε αυτό το σημείο χωρίς να το θέλω. Δεν μπορώ να το χωνέψω. Με τον εαυτό μου τα βάζω. Δεν έχω μεγαλώσει με τέτοιες αρχές, έχω καλή οικογένεια, έχω παιδεία. Δεν έχω μεγαλώσει ούτε σε στάβλο, ούτε σε οικογένεια με βία, ούτε έχω προκαλέσει κάτι. Και αισθάνομαι ντροπή μπροστά σ' αυτό το θέμα. Και θα είναι δύσκολο να το ξεπεράσω». (Λογικό! Η καλή ανατροφή άλλωστε μας ωθεί να συμμετέχουμε σε ρεάλιτι αυτοεξευτελισμού, όπως και η καλή ανατροφή των θεατών τους ωθεί να υιοθετούν συμπεριφορά "ματάκια")

Φυσικά πρέπει να σκέφτεσαι πριν να μιλάς, το 'χω καταλάβει, το 'χω κατανοήσει. Δεν έχω κατέβει από βουνό και ούτε είμαι 15 χρονών να μην μπορώ να ελέγξω αυτό που θα πω.

m>(καλά θα κάνεις όμως να αφήσεις τα 15χρονα στην ησυχία και την ανωνυμία τους)

- Αντώνη, στο ξαναλέω. Σε αυτά τα θέματα δεν χωράει πλάκα. Η τελική μου απόφαση είναι να αποχωρήσεις άμεσα από το σπίτι.

pan style="color: #ff0000;">(Τι λε, ρε φίλε. Όλα για την πλάκα γίνονται δηλαδή;) 

https://youtu.be/zQfhYUM7tSk