Ένα μεγαλοπρεπές "άκυρο" έριξε η Αθήνα προς τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο οποίος έκανε ανάρτηση στο twitter με την οποία υποστήριξε πως Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν σε "τεχνικές συνομιλίες"

«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα», αναφέρουν διπλωματικές πηγές από την Αθήνα.

Και οι ίδιες πηγές καταλήγουν:

«Η μονομερής εγχείριση εγγράφου με την παράκληση για σχόλια εντός μίας εβδομάδας σε καμία περίπτωση δεν συνιστά έναρξη διαλόγου».

Η ανάρτηση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ:

Μετά τις συζητήσεις μου με Έλληνες και Τούρκους ηγέτες, οι δύο σύμμαχοι συμφώνησαν να ξεκινήσουν τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ για τη θέσπιση μηχανισμών στρατιωτικής αποσυμπίεσης για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε νωρίτερα ο κ. Στόλτενμπεργκ σε δήλωσή του.

lockquote class="twitter-tweet">

dir="ltr" lang="en">Following my discussions with Greek & Turkish leaders, the two Allies have agreed to enter into technical talks at #NATO to establish deconfliction mechanisms and reduce the risk of incidents & accidents in the #EastMed. https://t.co/Kc70MlNPzY

? Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) September 3, 2020