Επαγγελματική εκτέλεση η δολοφονία του Βέλγου επιχειρηματία στη Βούλα

0
12

Μία από τις καλύτερα οργανωμένες και «επαγγελματικές» εκτελέσεις των τελευταίων ετών θεωρείται από τις αρχές η χθεσινή δολοφονία του Βέλγου επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στην οδό Δωδεκανήσου στην περιοχή της Βούλας.

Μηχανή μεγάλου κυβισμού με δύο αναβάτες, η οποία παρακολουθούσε από πριν τις κινήσεις του θύματος, προσέγγισε αιφνιδιαστικά και γρήγορα τον άτυχο Βέλγο υπήκοο. Ο συνεπιβάτης της μηχανής έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εν ψυχρώ στο κεφάλι δύο φορές το θύμα. Στο σημείο υπήρχε σκοτάδι, ενώ οι δράστες δεν άφησαν πίσω τους κανένα ίχνος, παρά μόνο δύο κάλυκες των 9 mm. Οι κάλυκες εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξέταση, αν και το πιθανότερο είναι τα όπλα να ήταν καθαρά. Επειδή στον περιοχή ο φωτισμός δεν είναι καλός, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής να μην μπορούν να βοηθήσουν τις έρευνες.

Οι δύο αναβάτες της μηχανής ανέπτυξαν ταχύτητα και χάθηκαν στους γύρω δρόμους. Ο Βέλγος έμπορος ζούσε στην ήσυχη γειτονιά της Βούλας, χωρίς να έχει δώσει ποτέ δικαίωμα στους γείτονες. Δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά στην Ελλάδα και φαινόταν να έχει οικονομική άνεση. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που έχουν αναλάβει την έρευνα θα ανοίξουν κύκλο καταθέσεων από το οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, για να διαπιστώσουν ποιος μπορεί να τον έχει στοχοποιήσει.

Η εκτέλεση πάντως χαρακτηρίζεται επαγγελματική, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και το «συμβόλαιο θανάτου» από κάποιον που ήθελε να «βγάλει από τη μέση» το θύμα.