Την ευθύνη για τη φωτιά στο Ειρηνοδικείο στην οδό Λουκάρεως στις 9 Μαρτίου ανέλαβαν άγνωστοι με ανάρτησή τους σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι άγνωστοι οι οποίοι υπογράφουν ως «Σύντροφοι και Συντρόφισσες» αναφέρουν «μεταξύ γεωπολιτικών παιχνιδιών, ρατσιστικών όχλων, ανθρώπινου ξεριζωμού, καλοστημένων μπίζνες, εθνικισμών, μιντιακού παραληρήματος, καλοβολεμένου μισανθρωπισμού, μια ανθρώπινη τραγωδία εκτυλίχθηκε από τον φράκτη του Έβρου ως τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου».

Κάνουν λόγο ακόμη για «Ευρώπη-φρούριο», για την «ελληνική πινέζα του χάρτη της» που μαζί με τον «ερντογανικό καιροσκοπισμό έπαιξαν στα γεωπολιτικά τους ζάρια, τις ζωές ανθρώπων ξεριζωμένων που αποζητούν τα ψιχούλα που πέφτουν από το τραπέζι της ευρωπαϊκής ευδαιμονίας».

Όπως αναφέρουν στην ανάρτησή τους, η πράξη τους ήταν μία κίνηση αλληλεγγύης «(τουλάχιστον) δύο ανθρώπους μας που χάθηκαν από τις σφαίρες του Κτήνους. Δεν έχει σημασία αν ο Μοχάμαντ αλ Αράμπ και ο Μοχάμαντ Γκουλζάρ χτυπήθηκαν από τις σφαίρες μπάτσου, στρατιώτη ή φασίστα vigilante. Εμείς ξέρουμε ότι δύο άνθρωποι της παγκόσμιας Τάξης μας δολοφονήθηκαν από τους μισθοφόρους του παγκόσμιου εχθρού μας».