Την ώρα η παγκόσμια κοινότητα ανησυχεί για την έξαρση κρουσμάτων της νέας μετάλλαξης Όμικρον, οι αγορές αντιδρούν θετικά επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες για το τέλος της πανδημίας.

Τετραήμερο ράλι ανόδου για τον S&P 500

S&P 500, ο δείκτης αναφοράς του αμερικανικού χρηματιστηρίου που χρησιμοποιείται ευρέως ως βαρόμετρο οικονομικής εμπιστοσύνης, άνοιξε την Τρίτη σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από τέσσερις ημέρες ρευστοποιήσεων στις παγκόσμιες αγορές, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις ανησυχίες για τη μετάλλαξη Ομικρον, με βάση μελέτες που αποτυπώνουν πιθανή μείωση της σοβαρότητας των συμπτωμάτων και μιλούν για νέα φάρμακα που αντιμετωπίζουν τον κορονοϊό.

Ο δείκτης S&P 500 και ο δείκτης Nasdaq σημείωσαν τη Δευτέρα το βέλτιστο τετραήμερο ράλι τους από τον Νοέμβριο του 2020, με τον S&P 500 να σημειώνει ζενίθ, σύμφωνα με το Reuters. Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς οι αισιόδοξες προοπτικές για την αμερικανική οικονομία βοήθησαν τους επενδυτές να ξεπεράσουν τις χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων και την είδηση πως η Apple κλείνει τα καταστήματά της στη Νέα Υόρκη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

Μειώνεται ο χρόνος απομόνωσης για κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

α Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) μείωσαν τη Δευτέρα τον συνιστώμενο χρόνο απομόνωσης για τους Αμερικανούς, ασυμπτωματικά κρούσματα του κορονοϊού σε πέντε ημέρες, από την προηγούμενη οδηγία των 10 ημερών.

Η ενημέρωση του CDC μαζί με τις εγκρίσεις σε νέα χάπια και περισσότερα εμβόλια για την καταπολέμηση της Covid συνέβαλαν ώστε οι τρεις βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου να σημειώσουν μηνιαία κέρδη.

Περισσότερο με γρίπη, μοιάζει η μετάλλαξη Όμικρον

Αυτή η αλλαγή πολιτικής στέλνει το μήνυμα ότι μοιάζει περισσότερο με τη γρίπη και λιγότερο με τις παραλλαγές που είδαμε νωρίς, όταν δεν είχαμε θεραπείες, εμβόλια και ήταν πολύ πιο θανατηφόρα», δήλωσε στο Reuters ο Τόμας Χέιγς, διευθύνων σύμβουλος της Great Hill Capital στη Νέα Υόρκη.