Παρατείνεται η προθεσμία για τις δηλώσεις στο myΘέρμανση της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα, μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2021 θα έχουν τη ευκαιρία οι δικαιούχοι να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία για το επίδομα θέρμανσης έληγε χθες Δευτέρα.

Παρόλα αυτά, όσοι δικαιούχοι δεν πρόλαβαν να υποβάλουν τη αίτησή τους έχουν τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη.

Το επίδομα θέρμανσης για τη φετινή χειμερινή περίοδο είναι διευρυμένο και θα υπολογιστεί με βάση τον οικισμό που κατοικούν οι ενδιαφερόμενοι.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις οικισμών που οι κάτοικοί τους έχουν πρόβλημα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα στον σχετικό πίνακα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ στο τηλ. 2131621000, ώστε να γίνεται άμεσα η σχετική διόρθωση, ή να στέλνουν e-mail στη διεύθυνση [email protected]

Πώς θα εκδηλώσετε ενδιαφέρον για το επίδομα θέρμανσης
Η είσοδος στην πλατφόρμα γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISNET. Στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, υπάρχουν δύο εφαρμογές.

Στην πρώτη, με τίτλο «Εκδήλωση Ενδιαφέροντος», οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση, για να ενταχθούν στο μητρώο δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης.
Στη δεύτερη, με τίτλο «Τα Παραστατικά μου», καταχωρούνται οι αποδείξεις αγοράς ειδών καυσίμων εκτός του πετρελαίου (φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλλα, πέλλετ). Διευκρινίζεται ότι οι καταναλωτές πετρελαίου θέρμανσης δεν απαιτείται να υποβάλουν παραστατικά αγοράς, διότι η διασταύρωση αυτών γίνεται αυτόματα.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν υποβάλλονται παραστατικά καθώς η διασταύρωση γίνεται αυτόματα. Όσοι καταχωρήσουν άμεσα τα στοιχεία θα πληρωθούν με την πρώτη καταβολή έως το τέλος Ιανουαρίου. Επόμενη καταβολή έως 31 Μαρτίου και έως 26 Απριλίου για το φυσικό αέριο.

Πηγή: newmoney.gr