Σε νέα περιδίνηση μπήκαν τα διεθνή χρηματιστήρια – τόσο τα ευρωπαϊκά όσο και η Wall Street – λόγω του φόβου για lokdown αλλά και υπό το βάρος των αποκαλύψεων για το FinCEN files, το σκάνδαλο με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Οι ευρωπαϊκές αγορές, υποχωρούν υπό το βάρος του διεθνούς τραπεζικού σκανδάλου ξεπλύματος «βρώμικου χρήματος», αλλά και του νέου κύματος του κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα, το Χρηματιστήριο Αθηνών ακολούθησε την έντονη πτωτική πορεία των ευρωπαϊκών αγορών με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 630 μονάδων. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα χαμηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης, στις 630,32 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες 4,29%.

Στη Wall Street, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 837 μονάδες, ή -3,03%. Ο S&P 500 υποχωρεί κατά -2,52%, ενώ ο Nasdaq Composite χάνει 2,32% της αξίας του.

Το Χρηματιστήριο του Παρισιού γνώρισε τη χειρότερη συνεδρίασή του για περισσότερους από 3 μήνες σήμερα καταγράφοντας πτώση 3,74%, εξαιτίας των ανησυχιών για την αναζωπύρωση της πανδημίας Covid-19 και τις πιθανές επιπτώσεις της στην οικονομία, λίγους μήνες μετά το πρώτο καταστροφικό κύμα.

Ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε πτώση 186,14 μονάδων και διαμορφώθηκε στις 4.792,04.

Στη Γερμανία, το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης έκλεισε με μεγάλη πτώση σήμερα, με τον Dax να χάνει 4,37% και να μειώνεται γύρω στις 12.500 μονάδες, καθώς η αγορά ανησυχεί για την «έκρηξη» των νέων κρουσμάτων Covid-19 στην Ευρώπη.

Ο δείκτης Dax έχασε 573,8 μονάδες και έκλεισε στις 12,542,44 μονάδες.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης των εταιρειών ταξιδίων και αναψυχής κατέγραψε νωρίτερα απώλειες 5,7%, σημειώνοντας τη χειρότερη πτώση του από τον Απρίλιο, με τις μετοχές αεροπορικών εταιρειών να υποχωρούν κατά 13,5% και 8%. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες σημείωσαν νωρίτερα πτώση 6%, πλησιάζοντας ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ύστερα από δημοσιεύματα ότι η HSBC και η Standard Chartered είναι μεταξύ αυτών που φέρονται να διακινούσαν παράνομα κεφάλαια τις τελευταίες δύο δεκαετίες.