Την διεύρυνση της ΕΕ με την προσθήκη Σκοπίων και Αλβανίας επιθυμεί η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ όπως δήλωσε σήμερα.
Μάλιστε ανέφερε πως θα ασκήσει πιέσεις κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής τον Μάρτιο ώστε να εκκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τις δύο χώρες.

«Πάνω απ’ όλα, θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Μάρτιο για να αρχίσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Αλβανία και επίσης με τη Βόρεια Μακεδονία. Και οι δύο χώρες έχουν επιτύχει πολλά. Τώρα θα εργασθούμε σκληρά για να επιτύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα τον Μάρτιο», δήλωσε η κα Μέρκελ κατά την διάρκεια συνάντησής της με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα στο Βερολίνο.

Υπενθυμίζουμε πως υπάρχουν πολλές ενστάσεις για την σχεδιαζόμενη από τη Γερμανία διεύρυνση της ΕΕ, από χώρες κυρίως της ανατολικής Ευρώπης καθώς και από την Ελλάδα, κυρίως σχετικά με τα Σκόπια. Φαίνεται, πως η κα Μέρκελ, μετά την διαφαινόμενη αποτυχία να επιτύχει απομόνωση της Ελλάδας στη Μεσόγειο μέσω της Τουρκίας, θα χρησιμοποιήσει πλέον τη “βαλκανική οδό”…