Κι ενώ όλες οι γυναίκες παγκοσμίως κάνουν δίαιτα για να μοιάσουν σε ένα "καλούπι" θηλυκού που αφορά κάποιες βόρειες χώρες και προωθείται από την βιομηχανία της μόδας και της διαφήμισης, οι έρευνες δείχνουν ότι οι άνδρες που έχουν γλυτώσει από την υπερέκθεση στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θεωρούν όμορφη και σεξουαλική μια γυναίκα με καμπύλες!

Βρετανοί ερευνητές, μελετώντας τις προτιμήσεις μίας ομάδας χωρικών σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή της Νικαράγουα, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την τηλεόραση και την επίδραση που έχει στις επιλογές τους. κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα.

Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology, και αφορούσε τις απαντήσεις 299 ανθρώπων από επτά διαφορετικές φυλές στην περιοχή Pearl Lagoon της Νικαράγουας. Τα ευρήματα έδειξαν ότι η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων με ηθοποιούς και μοντέλα, κάνει τους τηλεθεατές να προτιμούν τις πιο αδύνατες γυναίκες, σε αντίθεση με όσους έχουν μηδενική σχεδόν πρόσβαση σε τηλεοράσεις.

Τα μέλη των φυλών αυτών χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. H πρώτη ομάδα παρακολουθούσε τηλεοπτικά προγράμματα τακτικά, και η δεύτερη δεν είχε καμία πρόσβαση σε τηλεοράσεις. Στοιχεία όπως είναι η εθνικότητα, η εκπαίδευση και το εισόδημα ήταν κοινά για το πληθυσμιακό δείγμα.

Τα αποτελέσματα εξέπληξαν. Οι άνδρες γενικά ως φύλο και ιδιοσυγκρασία, προτιμούσαν τις γυναίκες με καμπύλες στο στήθος και τους γλουτούς. Αλλά οι χωρικοί που εκτέθηκαν σε συνεχόμενη προβολή τηλεοπτικών προγραμμάτων, έδειξαν προτίμηση για πιο λεπτές σιλουέτες, με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) 23, ένα «υγιές» βάρος (φυσιολογικού βάρους θεωρούνται όσοι έχουν ΔΜΣ από 20 έως 25).

Ενώ όσοι απείχαν από την παρακολούθηση τηλεόρασης, δήλωσαν πως βρίσκουν θελκτικότερα τα γυναικεία κορμιά με Δείκτη Μάζας Σώματος 27, βαθμίδα που χαρακτηρίζει τους υπέρβαρους ανθρώπους.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως, σύμφωνα με τα ευρήματα, η μετάβαση από τη μηδενική έκθεση σε τηλεοπτικά προϊόντα στις τρεις ώρες παρακολούθησης σε εβδομαδιαία βάση, μετέβαλε την άποψη για τον ιδανικό σωματότυπο κατά μία τουλάχιστον μονάδα BMI, δηλαδή, μικρότερο βάρος κατά τρία κιλά.