Η επιστημονική ανάλυση των στιλιστικών διαφορών ανάμεσα στα έργα που αποδίδονται στον Γάλλο θεατρικό συγγραφέα και ηθοποιό Μολιέρο και σε εκείνα που γράφηκαν από συγχρόνους του, κατέληξε στο, σχεδόν βέβαιο, συμπέρασμα ότι αυτός πράγματι έγραψε τα έργα που του αποδίδονται και όχι κάποιος άλλος, όπως αρκετοί ισχυρίζονται.

Οι αμφισβητίες υποστήριζαν ότι ένας εξίσου σημαντικός θεατρικός συγγραφέας της ίδιας περίπου εποχής, ο Πιέρ Κορνέιγ, με τη βοήθεια του αδελφού του Τομά, ήταν ο αληθινός συγγραφέας τουλάχιστον μερικών από τα βασικά έργα του Μολιέρου. Αυτό όμως δεν επιβεβαιώνεται από τη νέα επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη φαίνεται να θέτει τέλος σε μια διαμάχη ειδικών που διαρκεί σχεδόν έναν αιώνα. Η αρχή έγινε από τον Γάλλο συγγραφέα Pierre Louys, ο οποίος υποστήριξε, το 1919, ότι ο Κορνέιγ "έκανε τη δουλειά", ενώ κατά δεκαετία του 2000 γλωσσολόγοι υποστήριξαν το στιλ του Μολιέρου και του Κορνέιγ εμφανίζουν υπερβολικά ύποπτες ομοιότητες.

Το γεγονός ότι ο Μολιέρος (το πραγματικό όνομα του ήταν Ζαν-Μπαπτίστ Ποκλέν) δεν είχε ιδιαίτερη μόρφωση, ότι ήταν ιδιαίτερα πολυάσχολος και ότι δεν έχουν βρεθεί τα πρωτότυπα χειρόγραφά του, έχουν εγείρει αμφιβολίες κατά πόσον ήταν σε θέση να γράψει τον 17ο αιώνα τόσο σημαντικά έργα όπως ο «Μισάνθρωπος», ο «Ταρτούφος», ο «Αμφιτρύων» και «Ο κατά φαντασία ασθενής» (κυρίως για αυτά τα έργα έχουν εκφραστεί υποψίες).