Όποιος έχει ερωτευτεί, ξέρει πόσο υπέροχο είναι να περπατά στο δρόμο κρατώντας το σύντροφό από το χέρι.

Μπορεί να μην το παρατηρήσετε, αλλά αυτή η μικρή γλυκειά χειρονομία λέει πολλά για τη σχέση σας και τη φάση που διανύετε.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να διακρίνεται το πραγματικό νόημα που κρύβεται πίσω από τον τρόπο που σας κρατά το χέρι.

Παλάμη που κοιτάζει προς τα κάτω

Εάν κρατάτε τα χέρια με αυτόν τον τρόπο, σημαίνει ότι η σχέση σας βασίζεται στην αγάπη, αλλά δεν έχει και πολύ πάθος. Επίσης αποκαλύπτει  ποιος είναι ο κυρίαρχος στη σχέση. Εκείνος που η παλάμη του είναι στραμμένη προς τα κάτω είναι ο αρχηγός. Συνήθως τα χέρια των ανδρών παίρνουν αυτοί τη θέση και δείχνει ότι είναι ικανοί να προστατεύσουν τη σύντροφό τους.

Μπλεγμένα δάχτυλα

Τα μπλεγμένα δάχτυλα συμβολίζουν το πάθος και τη δυνατή σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων. Όταν κρατάτε τα χέρια σας με αυτόν τον τρόπο, είναι σημαντικό να κρατάτε και οι δύο τα χέρια σας σφιχτά με την ίδια σταθερότητα. Γιατί αν το χέρι του ενός είναι πολύ χαλαρό, δεν είναι καλό σημάδι. Μάλλον πιέζεται από τη σχέση και ενδομύχως θέλει "να την κάνει με ελαφρά".

Κράτημα δάχτυλο με δάχτυλο

Αυτός ο τύπος κρατήματος χεριών σημαίνει ότι και οι δύο δίνουν προτεραιότητα στην ανεξαρτησία τους. Τέτοια ζευγάρια ξέρουν να σέβονται το χώρο και την ιδιωτικότητα του άλλου. Μπορεί επίσης να υποδεικνύει ότι το ζευγάρι περνάει μια φάση αμφισβήτησης και κάποιος από τους δύο αισθάνεται την ανάγκη να είναι απλώς φίλοι.

Διπλό ενισχυμένο κράτημα

Εάν χρησιμοποιείτε αυτό το διπλό ενισχυμένο κράτημα, το να κρατάτε δηλαδή το σύντροφό σας και με τα δύο χέρια, σημαίνει ότι βλέπετε, από την πλευρά σας τουλάχιστον, τη σχέση σας σοβαρά. Δυστυχώς, δεν είναι πάντοτε ένα θετικό σημάδι: μπορεί επίσης να σημαίνει ότι μεταμορφώνεστε σε έναν πιεστικό, ζηλιάρη και κτητικό σύντροφο. Με τις υγείες σας :-)

Αγκαζέ

Το "αλάμπρατσέτα" συνηθίζεται όταν ένα ζευγάρι παρίσταται σε κάποια κοινωνική εκδήλωση. Ωστόσο, αν οι σύντροφοι συνηθίζουν να κρατιούνται μ' αυτόν τον τρόπο σε όλες τους τις εξόδους, σημαίνει πως εκείνος που στηρίζεται στο χέρι του συντρόφου του αναζητά προστασία ή αισθάνεται ανασφαλής με τη σχέση του.

Πιάσιμο από τα δάχτυλα με ελαφρό τράβηγμα της παλάμης

Αυτός ο τύπος κρατήματος μπορεί να σημαίνει ότι τα μέρη του ζευγαριού δεν είναι ισότιμα. Όποιος τραβά το χέρι προσπαθεί να κάνει το σύντροφό να πάρει αποφάσεις πιο γρήγορα από ό,τι είναι συνηθισμένος ή επιθυμεί. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι πως ένας απ' τους δύο έχει βαρεθεί ή πλήττει μέσα στη σχέση.

Ουουουπς! Χωρίς καθόλου κράτημα!

Αυτό κι αν δεν το θέλουμε! Εάν ο σύντροφός σας αποφεύγει να σας κρατά από το χέρι, μπορεί να σημαίνει ότι έχει ανοίξει πανιά γι' αλλού. Μπορεί όμως και να υποδηλώνει πως απλώς δεν είναι εκδηλωτικός σε δημόσιους χώρους, είναι ντροπαλός ή επιθυμεί να κρατήσει την ιδιωτικότητα και την ανεξαρτησία τους. Μην τρομάζετε και μην παίρνετα αποφάσεις πριν εντοπίσετε κι άλλα δυσάρεστα σημάδια στη σχέση σας. Ίσως και να μην υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε. Ίσως και να υπάρχει όμως... :-)