Η αρνητικότητα είναι σαν τον καρκίνο. Μπορεί να σας αρρωστήσει και να εξαπλωθεί σε άλλους. Κάτι που προάγει τη διαύγεια και την ειρήνη, όπως η αυτεπίγνωση δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε ένα περιβάλλον όπου η κυριαρχεί η αρνητικότητα. Εάν είστε έτοιμοι να επιτύχετε την αυτεπίγνωση, είναι καιρός να σταματήσετε την ανοχή σας για την αρνητικότητα ξεκινώντας από αυτά τα 12 κρίσιμα πράγματα.

1. Να γίνεστε “χαλάκι” για τους άλλους

πορείτε να είστε καλοί με κάποιον χωρίς να τον αφήνετε να σας καταπατήσει. Όταν είστε το “χαλάκι” κάποιου, του παραδίδεται τον έλεγχο των συναισθημάτων και της συμπεριφορά σας. Αγνοούν τα συναισθήματά σας και να έχουν κανένα σεβασμό για το πρόσωπό σας. Η ανοχή δεν θα επιφέρει κάτι θετικό όταν αντιμετωπίζετε ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα. Θα πρέπει να ορθώσετε το ανάστημά σας και να πείτε ότι δε θα ανεχτείτε αυτό το είδος συμπεριφοράς. Αν δεν υπερασπιστείτε τον εαυτό σας, δε θα το κάνει κανείς. Αξίζετε να σας συμπεριφέρονται σαν άνθρωπο, ισότιμα. Η αυτεπίγνωση προέρχεται από την εκτίμηση του εαυτού μας και δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε άλλους να μας μειώνουν.

2. Να αρνείστε την ευτυχία

ευτυχία είναι υποκειμενική. Μπορείτε να επιλέξετε να είναι ευτυχισμένος. Δεν χρειάζεται να προσαρμόζετε την ευτυχία σας στα μέτρα κάποιου άλλου. Κάνετε αλλαγές μέχρι να βρείτε την ευτυχία σας.

3. Να τεμπελιάζετε

οτέ μην ανεχτείτε την τεμπελιά από τον εαυτό σας. Τίποτα δεν πρόκειται να σας έρθει εξ’ουρανού. Θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά για τα πράγματα που θέλετε να κερδίσετε στη ζωή. Μια ενεργητική στάση είναι ένα από εκείνα τα κρίσιμα πράγματα που χρειάζεται να υιοθετήσετε για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη ζωή.

4. Να δίνετε Μεγάλη αξία στα Χρήματα

α χρήματα δεν είναι ένας σημαντικός παράγοντας, όταν κάποιος επιζητεί την αυτεπίγνωση. Ωστόσο, είναι ένα από τα πράγματα που είναι απαραίτητα. Ο στόχος είναι να μην αφήσετε την ανάγκη για τα χρήματα ή τα υλικά αγαθά κυβερνήσει τη ζωή σας. Η προσκόλληση στα χρήματα και την απόκτηση υλικών αγαθών όπως και κάθε άλλη εμμονή, παρεμποδίζει την ευτυχία σας.

5. Να δίνετε εξηγήσεις

ι άνθρωποι θα πρέπει να είναι διακριτικοί και να σας αφήνουν να παίρνετε τις δικές σας αποφάσεις χωρίς να πρέπει να δίνετε εξηγήσεις. Μπορεί να είναι μια άκαρπη προσπάθεια να προσπαθήσετε να εξηγήσετε το σκεπτικό σας, τις ενέργειές σας, ή τις απόψεις σας σε ανθρώπους που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα. Κάντε ό, τι θέλετε να κάνετε. Δεν χρειάζεται εξηγήσεις. Δεν χρειάζεστε την έγκριση τους.

6. Να παραμελήσετε την υγεία σας

να κρίσιμο πράγμα που δεν θα πρέπει να παραμελείτε είναι η υγεία σας. Θα πρέπει να είστε επιμελής όταν πρόκειται να κάνει υγιεινές επιλογές. Φροντίστε τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι τρώτε καλά, ότι κοιμάστε και ξεκουράζεστε επαρκώς, και φροντίστε να ασκείτε το σώμα σας. Όλοι αυτοί είναι σημαντικοί παράγοντες για να μειώσετε το στρες, να εκτιμήσετε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να επιτύχετε την πληρότητα.

7. Να Είστε ένας απλός Ακόλουθος

ην ακολουθήσετε τη μόδα. Να είστε ο εαυτός σας και να μην ακολουθήσετε τις τάσεις της εποχές αν αυτές δεν σας αντιπροσωπεύουν σαν άνθρωπο. Θα φτάσετε το πλήρες δυναμικό σας, όταν αποφασίσετε να πάτε ενάντια στο ρεύμα και φτιάξετε τη δική σας διαδρομή.

8. Να Μένετε σε μια Δουλειά που Μισείτε

δουλειά είναι ένα από εκείνα τα κρίσιμα πράγματα που χρειάζεστε, αλλά δε χρειάζεται να μείνετε σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει. Ποτέ δεν πρέπει να παραμένετε σε μια θέση εργασίας, λόγω του σταθερού εισοδήματος. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άγχος και πίεση και αυτό να οδηγήσει σε άλλα μακροχρόνια προβλήματα. Ορισμένες θέσεις εργασίας μπορεί να σας προκαλέσουν σωματικά και προσωπικά προβλήματα. Μην μείνετε σε μια εργασία για τον μισθό. Δε θα είστε πότε ευτυχισμένοι.

9. Να προσπαθείτε να ευχαριστήσετε του πάντες

υτού του είδους οι άνθρωποι, θυσιάζουν τις δικές και την ταυτότητα τους για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Υποτιμάτε την δύναμή σας. Διεκδικήστε εκ νέου τη δύναμή σας και να βρείτε τη δική σας φωνή.

10. Την Αρνητική Αυτοκριτική

ίστε ο χειρότερος κριτής του εαυτού σας; Σταματήστε να κατακρίνετε τον εαυτό σας. Μια καλή άσκηση για να σταματήσετε αυτή τη συνήθεια είναι υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τρία από τα χαρίσματα που έχετε σαν άνθρωπος κάθε μέρα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λέξεις για να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να αναζητήσετε την αυτεπίγνωση αντί να υποβαθμίζετε τον εαυτό σας και μειώνοντας την αίσθηση της προσωπικής σας αξίας, μέσα από την αρνητική κριτική.

11. Να μένετε εντός της ζώνης ασφαλείας σας

ίναι σημαντικό να βγείτε από τη ζώνη ασφαλείας σας. Είναι ο μόνος τρόπος να μάθετε πώς να είναι είστε ένας καλύτερος άνθρωπος και να μάθετε να είστε υπομονετικοί σε καταστάσεις που απαιτείται υπομονή. Μπορεί να νιώθετε ασφαλής στη ζώνη ασφαλείας σας, αλλά ποτέ δεν θα είστε σε θέση γνωρίζετε τις δυνατότητές σας και να μάθετε τον κόσμο, αν δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε ένα βήμα προς τα έξω.

12. Να έχετε μη υποστηρικτικούς φίλους

ι φίλοι μπορεί να είναι μια μεγάλη πηγή αρνητικότητας. Μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε ότι οι ελπίδες και τα όνειρά σας είναι μια φαντασίωση ή ότι δεν είστε αρκετά καλός για να τις εκπληρώσετε. Χρειάζεστε φίλους που θα σας εμψυχώσουν και να σας βοηθήσει να πετύχετε τους στόχους σας με το να είναι υποστηρικτικοί. Ποτέ μην ανέχεστε αρνητικούς φίλους ή φίλους που θέλουν να είναι οι μόνοι που επωφελούνται από την μεταξύ σας σχέση.