Χρήστος Σταϊκούρας: με μετρητά το μέρισμα. Αύξηση κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης (βίντεο)

0
52

«Τέλος του έτους θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης και ανάλογα με τα περιθώρια θα δούμε μήπως δοθεί ένα extra κονδύλι και για τον Ιανουάριο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την πρωινή του παρουσία στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» στο OPEN.

Αναφορικά με το θέμα των αναδρομικών, ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε».

Για τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε «ότι για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%.Εχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%. Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ.Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ».

Τέλος, για το κοινωνικό μέρισμα,ο κ.Σταϊκούρας ανέφερε «ότι την εβδομάδα αυτή θα βγει η απόφαση για το μέρισμα. Θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα».

Συνταξιούχοι

Για την 13η σύνταξη ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους».

θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους

Ο Υπουργός οικονομικών αναφέρθηκε και στο δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα για την μαζική παραγραφή οφειλών προς την εφορία ύψους μέχρι 10 ευρώ: «ότι ισχύει αυτή η πληροφορία. Αφορά 536,000 οφειλέτες».

Φορολογικό νομοσχέδιο: «ότι θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλονται για διατροφή διαζυγίου, αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα».Επίσης ανέφερε «ότι θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση» είπε ο κ. Σταϊκούρας

Φορολοταρία «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία,όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος,όπως αυτοκίνητα,κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία»