Χαρδαλιάς: Επανεκκίνηση τουρισμού – Αυστηροί έλεγχοι στις πύλες εισόδου με δειγματοληπτικά τεστ

0
35

«Το επόμενο στάδιο της άρσης των μέτρων βρίσκεται προ των πυλών»,  δήλωσε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλιξη της άρσης των μέτρων κατά της πανδημίας, προσθέτοντας ότι «από την Δευτέρα 25 Μαΐου επιτρέπονται τα ταξίδια προς τα νησιά και ανοίγουν οι χώροι εστίασης».

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά «την ίδια ημέρα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία».

Ο κ. Χαρδαλιάς υποστήριξε ότι «από την απελευθέρωση στο πεδίο του τουρισμού θα εξαιρεθούν χώρες με σοβαρά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά». «Θα είναι αυστηροί οι έλεγχοι, όπου χρειαστεί. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε επιφυλακή και σε εγρήγορση. Ειδικά για τις πτήσεις το τεστ – καραντίνα συνεχίζεται. Τα στοιχεία δείχνουν ότι έως τώρα έχουν προσγειωθεί 21 πτήσεις με μόλις ένα θετικό κρούσμα! Μόλις χθες έγιναν 548 τεστ από τρεις πτήσεις από την Γερμανία και όλα ήταν αρνητικά…»

Όπως έγινε γνωστό θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης ο μηχανισμός θα είναι έτοιμος για μεταφορά ασθενών.