Αθηνά Λινού: Έως και 15.000 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα

0
43

Την πεποίθησή της πως τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας είναι στην πραγματικότητα κατά πολύ περισσότερα, εξέφρασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η καθηγήτρια επιδημιολογίας και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Πρόληψης, κ. Αθηνά Λινού.

“Μπορεί να είναι και 10 ή και 15.000”, δήλωσε η κ. Λινού.
Η κ. Λινού διευκρίνισε πως υπάρχουν στατιστικά μοντέλα για να εκτιμηθεί ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων, με ενδεικτικό παράδειγμα τον υπολογισμό των 2.000- 3.000 κρουσμάτων που έχει προκύψει από τα εργαστήρια, εντούτοις η προσωπική της εκτίμηση είναι πως τα πραγματικά μεγέθη είναι πολύ μεγαλύτερα.

Σύμφωνα με την κ. Λινού, το σενάριο των 10.000 έως και 15.000 χιλιάδων κρουσμάτων δεν είναι υποθετικό, αλλά απλώς υποδηλώνει ότι η πλειονότητα των νοσούτων αφενός περνάει ασυμπτωματικά την ασθένεια, αφετέρου ότι πολύ σύντομα θα αποκτηθεί η περιβόητηα “ανοσία αγέλης”, εφόσον βέβαια ισχύει η υπόθεση ότι ο οργανισμός αποκτά ανοσία στον ιό μετά τη νόσο.

“Είναι πολλοί οι συνάνθρωποι μας που νοσούν, γι’ αυτό ακριβώς είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σπίτι”, υπογράμμισε.