ΠΟΣΟ ΑΘΩΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΠΟΣΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΝΑ ΚΑΙΣ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΣΩ ΜΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ;

style="text-align: right;">Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός**

σθάνομαι ντροπή και αποτροπιασμό για τη συμπεριφορά κάποιων οπαδών της ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι με την Ισραηλινή ομάδα Χάποελ Ιερουσαλήμ που έκαψαν μια Ισραηλινή σημαία..

ν και φίλαθλος της ΑΕΚ, δηλώνω κατηγορηματικά ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν εκφράζουν ούτε εμένα ούτε όλους τους υγιείς φιλάθλους.

Έχω όμως μερικές επισημάνσεις για την χρονική περίοδο που επιλέχθηκε για το κάψιμο της Ισραηλινής σημαίας και για τη σημασία να καις μια οποιαδήποτε σημαία και πόσω μάλλον την Ισραηλινή.

1) Θεωρώ πολύ δυσάρεστο γεγονός και καταδικαστέο να καίγεται σημαία οποιουδήποτε κράτους.

κόμα όμως πιο καταδικαστέο είναι αυτή η πράξη να γίνεται εντός αγωνιστικού χώρου που είναι μέρος για άσκηση αθλητικού πνεύματος και όχι σημείο άσκησης πολιτικής και ακόμα περισσότερο εξωτερικής πολιτικής.

2) Μου προξενεί εντύπωση και με βάζει σε παράξενους συνειρμούς η χρονική συγκυρία που γίνεται αυτή η ενέργεια.

πενθυμίζουμε ότι η Ισραηλινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια είναι σταθερός σύμμαχος στα ελληνικά δίκαια

την πρόσφατη Τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα το κράτος του Ισραήλ με ανακοινώσεις του υπουργείου εξωτερικών δήλωσε τη στήριξη στη χώρα μας στο παράνομο μνημόνιο της Τουρκίας με τη Λιβύη.

αυτόχρονα και με στρατιωτική επίδειξη ισχύος με αεροσκάφη F16 πέταξε πάνω από το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ και έδειξε στους Τούρκους ότι η τριμερής συμμαχία Ελλάδος -Κύπρου -Ισραήλ είναι σε ισχύ .

3)Μια άλλη παρατήρηση έχει να κάνει με αυτούς που προέβησαν σε αυτήν την παράνομη ενέργεια καίγοντας την Ισραηλινή σημαία , ότι είναι οι ίδιοι που με την ίδια ευκολία και με την πρώτη ευκαιρία καίνε και την Ελληνική.

υτή τους όμως η κακή συνήθεια και ατιμωρησία τους έδωσε το δικαίωμα να νομίζουν ότι μπορούν να καίνε και σημαίες άλλων κρατών ατιμώρητοι.

4) Αυτό που επίσης έκανε εντύπωση ήταν το ταυτόχρονο κάψιμο της Ισραηλινής σημαίας με την ύψωση της σημαίας της Παλαιστίνης και της Χεζμπολάχ στις κερκίδες του γηπέδου του ΟΑΚΑ.

ς θυμίσουμε σε όσους δεν το γνωρίζουν ότι στην πρόσφατη εισβολή της Τουρκίας στη Συρία που παραβίασε σύνορα και διεθνείς συνθήκες και ήλθε αντιμέτωπη με όλη σχεδόν την διεθνή κοινότητα οι Παλαιστίνιοι και η Χεζμπολάχ υποστήριζαν την αναγκαιότητα της επίθεσης των Τούρκων πηγαίνοντας κόντρα στο διεθνές δίκαιο .

Ένα ερώτημα προς την Ελληνικό κράτος και τις υπηρεσίες του , αν ο οποιοσδήποτε έχει το δικαίωμα να διαταράσσει τις πολύ καλές σχέσεις της χώρας μας με συμμάχους χωρίς να δέχεται τις συνέπειες των πράξεών του;

Ακόμα χειρότερα η πιθανή ύπαρξη ανθρώπων που λειτουργούν μέσα στο σκοτάδι που λειτουργούν κάτω από τις υπηρεσίες ξένων δυνάμεων εις βάρος των εθνικών συμφερόντων είναι επίσης κάτι που πρέπει να προβληματίσει.

Με στενοχωρησε πολύ το γεγονός αυτό καθαυτό , όπως με στενοχώρησε η παρουσίαση του από Ισραηλινούς που βρίσκονταν στις κερκίδες και είδαν και κατέγραψαν αυτό το απεχθές θέαμα.

Όπως ήταν λογικό μεταφέρθηκε στις αθλητικές ιστοσελίδες και στα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης με καθόλου καλά σχόλια για τη χώρα.

Επειδή οι διεθνείς σχέσεις είναι θέμα ισορροπιών και καλών προθέσεων καλό αυτοί που κινούν τα νήματα του κράτους να έχουν περισσότερο το νου τους όπου χρειάζεται.

 

https://twitter.com/thesportsrabbi/status/1207413760522108928

 

Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας

 

**Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας* Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/aimilios.pattakos