Του Πέτρου Τρουπιώτη*

ποιος παρακολούθησε σήμερα την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα στην Βουλή, κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς, ομιλία που κατέληξε με την πρόσκληση σε «αγρότες, εργαζομένους κλπ. να είναι σε εγρήγορση…», είμαι βέβαιος ότι θα έμεινε με την απορία, αν ο ομιλητής ήταν ο ίδιος άνθρωπος που κυβερνούσε την χώρα τα τελευταία 4,5 χρόνια.

Αν ο κ. Τσίπρας της σημερινής Βουλής , είναι ο ίδιος Τσίπρας, που το 2015 οδήγησε την χώρα στο χείλος της καταστροφής, μιας καταστροφής που την αποφύγαμε γιατί οι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν (και δεν τους βόλευε) να οδηγηθούμε στο χάος και γιατί η τότε αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη», σε βάρος μάλιστα των κομματικών της συμφερόντων.

[caption id="attachment_1885" align="alignright" width="178"] Ο Πέτρος Τρουπιώτης είναι δημοσιογράφος[/caption]

Δεν θα μείνω στα όσα «στοιχεία» είπε ο κ Τσίπρας, μια και τα περισσότερα από αυτά, ήταν γενικές απόψεις που μάλιστα κατερρίφθησαν, με νούμερα, αμέσως μετά από υπουργό της κυβέρνησης (τον κ. Βρούτση) που τον διαδέχθηκε στο βήμα.

Θα μείνω στο όλο ύφος της ομιλίας του. Μια «βερμπαλιστική» ομιλία, με κορώνες για να «υποκλέψει» το χειροκρότημα των κουρασμένων βουλευτών του κόμματός του.

ναφορές σε διαφορά θέματα , ασύνδετα μεταξύ τους αλλά που θεώρησε ότι τον βοηθούν να «μαγέψει» το κοινό του.

Αναφορές στην …κακιά φιλελεύθερη κυβέρνηση που δεν πονά τους εργαζομένους αλλά βοηθά μόνον τις επιχειρήσεις . Ξεχνώντας βέβαια ότι η ύπαρξη και η ευημερία επιχειρήσεων, είναι αναγκαία για να εργάζονται οι πολίτες … (Δύσκολο πράγμα αν δεν έχεις ποτέ ο ίδιος μετάσχει στην αγορά εργασίας…).

Αναφορές σε σκληρή αστυνόμευση, με παραδείγματα του διαδικτύου, που μόλις λίγο πριν είχαν αποδειχθεί “fake news».

Και βέβαια λόγια, λόγια, λόγια , χωρίς ειρμό, στοιχεία και καμμιά προοπτική.

εν περίμενα βέβαια να πει ναι στον προϋπολογισμό, αλλά τουλάχιστον να μην εμφανισθεί ως να μην κυβέρνησε ποτέ.

Ως να μην ήταν στα χεριά του το τιμόνι της χώρας 4,5 χρόνια και να μην την οδήγησε πολλές φορές στην άκρη του γκρεμού ή σε συνέχεις στροφές και κύκλους, με αποτέλεσμα να μην φτάνουμε πουθενά, μένοντας έξω από τον «διεθνή αγώνα».

Δεν περίμενα να νομίζει ότι οι πολίτες που πριν πέντε μήνες με την ψήφο μας τον οδηγήσαμε στα έδρανα της αντιπολίτευσης , έχουμε ξεχάσει τόσο σύντομα..

ρίμα.

Δεν κατάλαβε τίποτε ή δεν θέλει να καταλάβει ή δεν μπορεί να καταλάβει.

2>Το τελευταίο ίσως είναι και το πιο πιθανό...

ρίμα….