Ειναι αυτη η γ.......η η ελλειψη πειθαρχιας απο μωρα μεχρι να πεθανουμε, που δεν αφηνει τις οποιες υγιεις δυναμεις αυτης της χωρας να τραβηξουν το καρο. Αυτη ειναι η πηγη ολων των δεινων. Γιατι πηγαζει απο την ατιμωρησια που θεωρειται περιπου δεδομενη.


style="text-align: right;">Γράφει ο Παναγιώτης Σερβός*

σχοληθηκα με αυτη την υποθεση με τον ΠΑΟΚ, οχι λογω ποδοσφαιρου, το οποιο εχω σταματησει γενικα να βλεπω με λιγες εξαιρεσεις εδω και 10 τουλαχιστον χρονια (ειναι πολλοι οι λογοι), αλλα γιατι εδειξε για αλλη μια φορα το ποσο γουσταρουμε την παρανομια αρκει να γινει αυτο που μας συμφερει...

Ειναι η αιτια της κυριαρχιας των συντεχνιων και των ολιγαριθμων ομαδων πιεσης, που καταφερνουν παντα να γινεται το δικο τους. Μα παντα ομως! ΔΕΗτζηδες, φαρμακοποιοι, δικαστες, γιατροι, δικηγοροι, γεωργοι, μηχανικοι, δημοσιογραφοι, εκπαιδευτικοι, παοκτζηδες κλπ.

[caption id="attachment_416" align="alignright" width="175"] Παναγιώτης Σέρβος[/caption]

Οποια ομαδα ανθρωπων θέλει εκβιαζει την πολιτεια καθε φορα, καποιο ή καποια κομματα τους στηριζουν, παιρνουν αυτο που θελουν εις βαρος των υπολοιπων, καταρακωνουν καθε εννοια νομου και δικαιου, και προχωραμε στην διεκδικηση της επομενης ομαδας χαρωπα και ευτυχισμενα.

Η μεθοδος του εκβιασμου ειναι απολυτα εμπεδωμενη στο "λαο", και λειτουργει ΑΨΟΓΑ. Οποιος "θιγεται", δεν εχει παρα να κουνησει το δαχτυλο, και ω του θαυματος κατα κανονα ολα αλλαζουν με ενα "μικρο" ρουσφετακι...

Ειναι αυτη η γ.......η η ελλειψη πειθαρχιας απο μωρα μεχρι να πεθανουμε, που δεν αφηνει τις οποιες υγιεις δυναμεις αυτης της χωρας να τραβηξουν το καρο. Αυτη ειναι η πηγη ολων των δεινων. Γιατι πηγαζει απο την ατιμωρησια που θεωρειται περιπου δεδομενη. Και οταν δεν φοβασαι την τιμωρια, τοτε ολα γινονται... Ναι οι ανθρωποι πρεπει να φοβουνται την τιμωρια για να δουλευει η κοινωνια.

Δεν ειναι ολοι οι ανθρωποι ηθικοι, δεν εχουν ολοι την εννοια του δικαιου μεσα τους. Οι μη παρανομουντες δεν εχουν τιποτα να φοβηθουν απο την αυστηρη πειθαρχια.... Οι αλλοι εχουν. Δεν πρεπει να ξεχναμε μερικα αυτονοητα.

Ο ανθρωπος ειναι βασικα ενα ζωο βιαιο. Σκοτωνει για σπορ. Χρησιμοποιει την δυναμη του οπου μπορει και οπου θελει. Εχει εξαφανισει ενα σωρο ειδη ζωων για να κανει το κεφι του, ή γιατι ετσι μπορει, λες και η γη ειναι ιδιοκτησια του. Εχει πολεμησει απειρες φορες με αλλους ανθρωπους.

Εκβιαζει, βιαζει, αδικει, τιμωρει, βασανιζει, σκοτωνει, δεν σταματαει πουθενα προκειμενου να πετυχει αυτο που θελει. Το μονο που μπορει να κανει μια κοινοτητα να λειτουργησει ειναι οι Νομοι και οι θεσμοι. Διελυσε αυτους και εκανες αυτο που θελεις... Ολες οι πετυχημενες επαναστασεις, ολα τα πετυχημενα πραξικοπηματα, ολες οι πετυχημενες ανατροπες, αυτο παλεψαν. Τους θεσμους και τους Νομους.

Τιποτα δεν ειναι τυχαιο. Απο τα μικρα (ποδοσφαιρο), πηγαινουμε στα μεγαλα (σχολεια), και στα πιο μεγαλα (δικαιοσυνη, κυβερνηση). Μην αγνοειτε τα μικρα. Ειναι η βαση και δειχνουν τον δρομο.

Εσεις τι μαθημα νομιζετε οτι καταλαβαν σημερα οι "φιλοι" του ΠΑΟΚ ;;; Ελα μωρε, θα απειλησουμε, θα εκβιασουμε, θα καψουμε και μερικα αυτοκινητα, θα κλεισουμε και την εθνικη, και θα γινει η δουλεια μας.

Σημερα αυτοι, αυριο οι ολυμπιακοι, μεθαυριο οι ναυτεργατες, παραμεθαυριο οι δικαστες, οι εκπαιδευτικοι, οι ναυτεργατες, οι σκουπιδιαρηδες, οι βουλευτες, οι δημοι και παει κομπολοϊ....

Οταν διαβαζω αυτο το περιφημο "ειμαστε κατα της βιας σε καθε μορφη", ριχνω το γελιο της ζωης μου!!! Η βια εχει πολλες μορφες. Ψυχολογικη, λεκτικη, δυναμικη. ΟΛΟΙ την ασκουν με τον ενα ή τον αλλο τροπο. Πολλες φορες η ψυχολογικη ειναι πολυ ισχυροτερη απο ενα χαστουκι... Οδηγει ανθρωπους σε αυτοκτονιες..

Αυτοι που λενε για την μη χρηση βιας, ειναι οι πρωτοι που σε βριζουν και σε διαγραφουν αν πεις κατι διαφορετικο, ασκωντας ακριβως αυτο που λενε οτι δεν θελουν... βια :) Τυχαιο θα ειναι....

υνεχειστε οτι κανατε.

ΥΓ:Δεν εχω ξαναδει ατυχεστερους χειρισμους απο κυβερνηση (νταξει εξαιρειται ο συριζα, αλλα αυτο δεν ηταν κυβερνηση...).


*Ο Παναγιώτης Σερβός είναι Χημικός Μηχανικός, BSc Exeter University, MSc Salford University και εργάσθηκε στις εταιρείες Softex, Mobil, BP, Παίρης, Νοσοκομείο Καλύμνου, Ελεύθερος Επ. Τώρα ασχολείται με τον Τουρισμό και είναι καθηγητής ΙΕΚ.