Yποθέτω πως έχετε ακούσει για το επεισόδιο με τον Νίκο Χαρδαλιά και την Ιωάννα Κουσκούση, που προφασιζόμενη ότι θέλει να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του, τον «έλουσε» τσιρίζοντας και βρίζοντας με ένα ποτήρι νερό, ενώ το περιστατικό φέρεται να προσπάθησε να καταγράψει με το κινητό της τηλέφωνο η φίλη της!

Υποθέτω πως όλοι, άλλοι λίγο και άλλοι περισσότερο, γνωρίζετε κάποια... "Ιωάννα".

ια Ιωάννα που δεν τσιρίζει όπως αυτή, αλλά το έχει το "φαίνεσθαί" της και το "θεαθείναι" της το τσιριχτό και προσπαθεί με νύχια και με δόντια να διαχειριστεί την ανάλγητη δημοσιότητά της.

Μια Ιωάννα που συγκρατιέται με κόπο κι αυτή, για να μην κάνει "ντου" και τα πάρει όλα σβάρνα κι αμπάριζα.

υτή την Ιωάννα που δημοσιοποιεί, διευκρινίζει, αναλύει και κατακρίνει τα πάντα για να κερδίσει γελοίες επιβραβεύσεις (ώρε, μάνα μου, τι κουκλάρα είσαι εσύ! _ ώρε, πώς του την είπες έτσι! _ ώρε, του Κίτσου η μάνα κάθονταν...). Μια Ιωάννα στερημένη από ουσιαστικές σχέσεις, που θέλει να μας δείξει τις γνώσεις, την εξυπνάδα και την ευρύνοιά της, αλλά να μοστράρει λιγάκι και τα μπουτάκια της, τα παιδάκια της, τα παϊδάκια της, τα καινούργια παντοφλάκια της και τα νυχοποδαράκια της τα φρεσκοβαμμένα.

ια Ιωάννα που δεν αντιλαμβάνεται πόσο μας κουράζει η ανιαρή καθημερινότητά της και επιμένει να μας ενημερώνει για τον καφέ που ήπιε ντάλα μεσημέρι, το ποτάκι που παριστάνει πως την κέρασαν, τα αρωματικά πεπόνια που βρήκε στη λαϊκή, τις μπάμιες που μαγείρεψε, τις ανταύγειες που αποφάσισε να κάνει στο άδειο κεφάλι της, τους πόντους που έχασε από την περιφέρεια επειδή κάνει ζούμπα, το σκύλο της που έξυσε το δεξί του π@π@ρι...

Μια Ιωάννα που επειδή δεν μπορεί να ξεφύγει από την πληκτική ζωή της, επιμένει να μας κάνει συνοδοιπόρους στο μουντό ταξίδι της, και δημοσιοποιεί τη μαλακία της, την κοπιαρισμένη ευρυματικότητά της και τα απερίγραπτα ανύπαρκτα ταλέντα της... που θα μας δείξει σώνει και ντε πότε ανθίζουν οι κολοκυθιές, λες κι εμείς είμαστε στραβοί και δεν τις βλέπουμε, που παρακολουθεί σε καθημερινή βάση ανελλιπώς τον ουρανό και θα μας ενημερώσει πότε έχει φεγγάρι και πότε ρίχνει καρέκλες..., που θα μας υποδείξει τον τρόπο που πρέπει να φοράμε τη μάσκα μας και θα μας διδάξει πώς γεννάει το καλαμάρι όταν δεν το κουτσουλούν οι γλάροι...

Μια Ιωάννα που έχει άποψη για όλα και θα αναλύσει διεξοδικά τα πάντα. Που έχει το αλάνθαστο του πάπα σε κάθε πρότασή της για την πολιτική, την κοινωνία, την υγεία, το μεταναστευτικό, το τουρκικό, το αμερικανικό και τα πληθυσμιακά ζητήματα της Ουγκάντα.

Που θέλει ανοιχτά σύνορα, αφού σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει, αλλά μακριά από το χωριουδάκι της που είναι μικρό και τριανταφυλλένιο. Μια Ιωάννα που θέλει ισότητα και δικαιοσύνη, αλλά με ύφος τριακοσίων καρδιναλίων, αφού "δεν είμαστε όλοι ίσα κι όμοια", προσπαθεί να επιβάλλει τη διαφορετικότητά της, μια και σίγουρα αυτή είναι η καλύτερη.

Μια Ιωάννα που γράφει και διαβάζει ποιήματα, παίζει και πιάνο και μπαγλαμά, αλλά τραβάει και κάτι τσιφτετέλια ξεγυρισμένα στα ελληνάδικα. Μια Ιωάννα με αριστερή, ανθρωπιστική και τρυφερή ψυχούλα με τσέπη μονάρχη, που στηρίζει τους κατατρεγμένους με ποσταρίσματα και τραγουδάκια επαναστατικορομαντικά και δίνει μεροκάματο στους κολίγους και στη γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι χωρίς ένσημα...

Μια Ιωάννα που θα βάλει τα γυαλιά ηλίου της, θα φωτογραφηθεί στον καθρέφτη του αυτοκινήτου της και θα αλαλιάσει να χρησιμοποιούμε τα ΜΜΜ, μια Ιωάννα που πετάει ποτήρια με νερό κάθε μέρα σ' όποιον υποπέσει στην αντίληψή της (από τον έρμο το δημοσιογράφο που σχολίασε αυτά που δεν της άρεσαν, μέχρι τη λαϊκή αοιδό που έδειξε λίγο παραπάνω βυζάκι και δεν της καλοφάνηκε).

Μια Ιωάννα φανατική φεμινίστρια που θα βγάλει το φτυάρι του Μπούκουρα (βλ. τελεταί Μπούκουρας) και θα σχολιάσει τη γόβα και το προκλητικό φερμουάρ γυναίκας πολιτικού, αλλά θα μας πει μια φωτογραφική λάγνα καληνύχτα ξαπλωμένη στο μαξιλάρι της με ύφος "τι κάνω μόνη μου μες το σεντόνι μου".

Μια Ιωάννα δυστυχή, κατατρεγμένη από την άπονη ζωή που την πέταξε στου δρόμου την άκρη και δεν αναγνωρίζεται η υπεραξία της.

Μια μουρλοκακομοίρα Ιωάννα που θα ποστάρει το video με την Κουσκούση και θα πει ξανά και ξανά την εξυπνάδα της. Που σχολιάσει τον στριγκό τόνο της φωνής της, τα πασέ μπλουζάκια της και δεν θα διστάσει να κάνει και την πολυαναμενόμενη ψυχιατρική εκτίμηση για τη Σαλονικιά παρουσιάστρια: Διαταραγμένη! Διαταραγμένη! Σίγουρα χρειάζεται ψυχίατρο!

Κι ύστερα, αφού τονίσει πως "Η γυναίκα είναι μεγάλο νούμερο", θα κρυφτεί ξανά στο εσωτερικό της χάος για να μην αντιληφθεί το δικό της μοναδικό αριθμό που τείνει στο μηδέν.

αι με την ίδια καταναγκαστική γραφική ανάγκη για δημοσιότητα θα καλύψει τα κόμπλεξ της με ένα ακόμα ποστάρισμα.

Το ίδιο άρρωστη και δυστυχής.

λλά, δυστυχώς, γι' αυτήν την "πολυπληθή Ιωάννα" οι αρμόδιες αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να διαπιστωθεί αν τα παιδιά της πρέπει να συνεχίσουν να διαβιούν μαζί της!

style="text-align: left;">Υστ.: Je suis avec Ioannes! Αρσενικές και θηλυκές!

bsp;

https://youtu.be/AfFC2DuCPwg