"Novartis, Κελέση, Σαράφης, Άρειος Πάγος, Προανακριτική Επιτροπή, Άδωνις, Λοβέρδος".

trong>Εάν κάποιος βάλει οποιονδήποτε από αυτούς τους όρους στο google τις τελευταίες 48 ώρες, μάλλον θα χάσει τα λογικά του από τα αποτελέσματα που θα δει μπροστά του.


style="text-align: right;">Γράφει ο Ηλίας Ψυχογιός*

Οι μάρτυρες θα καταθέσουν όπως επιθυμούν», το ένα site, «Στη ΓΑΔΑ ο Σαράφης» το άλλο site, “Εμφανίστηκε η Κελέση στη ΓΑΔΑ» το τρίτο.

Στη συνέχεια αναφέρουν αποσπάσματα από το σημείωμα του κ. Μπρακουμάτσου, του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, προς την Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων,  αραδιάζουν και τις διατάξεις που ο κ. Αντιεισαγγελέας αναφέρει στην απάντησή του και, μαζί με μπόλικη προπαγάνδα, πλασάρουν την απάντηση που κάθε «ΜΜΕ» επιθυμεί να προωθήσει.

Η δημοσιογραφία δηλαδή έρμαιο της ιδεολογικής τοποθέτησης κάθε «εκδότη».

Θα είχε όμως ενδιαφέρον μία συστηματική και αναλυτική παράθεση όχι μόνο του σημειώματος του κ. Αντιεισαγγελέα (το οποίο νομικά είναι ακριβέστατο), αλλά και τον διατάξεων που αυτός αναφέρει στο συγκεκριμένο σημείωμα.

Ιστορικό: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Αυγέρη Θεοδώρα, Γκιόλας Ιωάννης, Λάππας Σπυρίδων, Ξανθόπουλος Θεόφιλος, Πολάκης Παύλος και Τζανακόπουλος Δημήτρης, κατέθεσαν αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να μην εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής των προστατευόμενων μαρτύρων με τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης» καθώς η εκτέλεση αυτών θα οδηγούσε ευθέως σε άρση του καθεστώτος προστασίας τους.

Παρέθεσαν μάλιστα και συγκεκριμένα άρθρα από νόμους και διατάξεις για να υποστηρίξουν την αναφορά τους. Συγκεκριμένα ανέφεραν τα κάτωθι: (άρθρα 24 και 25 ν. 1756/1988, 42926οικ/2018 Υ.Α. (ιδίως άρθρο 11 παρ. 3))

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι η απάντηση του κ. Αντιεισαγγελέα προς την Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων:

iv class="td-paragraph-padding-2">

«Προς την Υπηρεσία Προστασίας Μαρτύρων της ΕΛ.ΑΣ.

Σας διαβιβάζουμε αντίγραφο της από 19-2-2020 αναφοράς των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Θεοδώρας Αυγέρη, Ιωάννη Γκιόλα, Σπυρίδωνος Λάππα, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, Παύλου Πολάκη, Ιωάννη Ραγκούση και Δημητρίου Τζανακόπουλου και παρακαλούμε για γνώση σας και τις επιβαλλόμενες από τις οικείες προβλέψεις της υπ’ αρ ΥΑ 429/2018 (ΥΑ 42926 οικ. ΦΕΚ Β΄ 2194/2019), επί του θέματος, όσον αφορά τη διαδικασία εξέτασης των προστατευομένων μαρτύρων, ενέργειές σας.

Κατά τα λοιπά δεν υπεισερχόμεθα σε θέματα αποκλειστικής αρμοδιότητας της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης, αναφορικά με την κλήτευση, την εξέταση των υπό καθεστώς προστασίας τελούντων μαρτύρων και την έκδοση εντάλματος βιαίας προσαγωγής.

Ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Παναγιώτης Μπρακουμάτσος»