Σε επικίνδυνο στάδιο εισέρχεται η πολιτική του Tούρκου Προέδρου στην Ανατολική Μεσόγειο.

strong>


style="text-align: right;">Γράφει ο Ηλίας Ψυχογιός*

ετά την εγκατάλειψή του από τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν, την εμφανή πλεόν υποστήριξή των συριακών στρατευμάτων από τις ρωσικές δυνάμεις, την άρνηση των ΗΠΑ να τον προμηθεύσουν με αντιπυραυλικά συστήματα Patriot (Nαι, το έκανε και αυτό ο Ταγίπ!) και, κυρίως, τις δεκάδες νεκρών στρατιωτών του από επιθέσεις του συριακού στρατού με στήριξη των Ρώσων, φαίνεται πως ο κ. Ερντογάν αποφάσισε να "αλλάξει πίστα".

Σύμφωνα με δηλώσεις Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Reuters, η τουρκική ακτοφυλακή, οι συναριακοί φρουροί και η αστυνομία έχουν λάβει εντολές να ανοίξουν ουσιαστικά τα σύνορα σε όποιον θέλει να τα περάσει και να έρθει στην Ευρώπη, φυσικά μέσω Ελλάδας.

Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θέλει να πιέσει τη Γερμανία και την Ιταλία, οι οποίες έχουν συμφέροντα στην Τουρκία, να παρέμβουν στον Ρώσο Πρόεδρο ώστε αυτός να σταματήσει να στηρίζει τον Άσαντ στη Συρία.

Παράλληλα, θέλει να φτάσει την Ελλάδα σε επίπεδο εξάντλησης, καθώς αυτή δεν θα μπορεί να διαχειριστεί ροές της τάξης του ενός ή και των δύο εκατομμυρίων ατόμων!

Αναφορικά με τους αριθμούς των ατόμων τα οποία ουσιαστικά θα προωθηθούν προς τα ελληνικά παράλια, αυτή τη στιγμή στο Ιντλίπ βρίσκονται περίπου 900.000! Φυσικά, μαζί με αυτούς, υπάρχουν κάποια εκατομμύρια ατόμων εντός της Τουρκίας, προερχόμενα από χώρες της υπόλοιπης Ασίας και Αφρικής, τα οποία θα ωθήσει, και αυτά από ό,τι φαίνεται, ο Τούρκος Πρόεδρος προς την Ελλάδα.

Με το δεδομένο πως τα σύνορα της Ελλάδας προς την Ευρώπη είναι ουσιαστικά κλειστά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βρίσκονται στο όριο της αντοχής τους από πληθυσμό που φιλοξενείται εκεί και τον τεράστιο αριθμό ατόμων που θα προσπαθήσουν να περάσουν με βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα, το "σταυρόλεξο" αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος για τη χώρα μας γίνεται εξαιρετικά πολύπλοκο.

Ίσως οι ανωτέρω εξελίξεις να δίνουν μία εξήγηση για το λόγο που η Κυβέρνηση προσπαθεί να κατασκευάσει σύντομα κλειστά κέντρα φιλοξενίας στα νησιά του Αιγαίου. Προσπαθεί να προλάβει, και καλά κάνει, να ετοιμαστεί για ένα τεράστιο κύμα μεταναστών που δεν θα έχουμε ξαναδεί.

Όπως είπε και ο Πρωθυπουργός "κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε να μην χρειαστεί να κάνουμε ό,τι χρειαστεί".

Με το δεδομένο πως αυτό που κάνει η Τουρκία είναι ένας ξεκάθαρος "υβριδικός πόλεμος" απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και το γεγονός πως ο υβριδικός πόλεμος περιλαμβάνει και ενέργειες εντός της επικράτειας του αντιπάλου, ίσως να εξηγούνται πολλά από όσα έχουμε δει στα νησιά μας τις τελευταίες μέρες...

Θυμίζουμε μόνο δύο γεγονότα από την ιστορία:

. Οι Τούρκοι δεν έχουν κερδίσει ποτέ σε πόλεμο που έκαναν μόνοι τους

αι

. Τα κάστρα πέφτουν "εκ των έσω".