Καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζονται στην Αυστραλία, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, αυξάνται τα αιτήματα για επείγοντα κονδύλια για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Έχουμε δει όλα τα βίντεο των διασωθέντων κοάλα, αμέτρητα καμμένα καγκουρό, διαβάσαμε και τις συγκλονιστικές στατιστικές για τα εκατομμύρια των ειδών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, αλλά ως εκεί.

Γιατί λοιπόν δεν υπάρχει διάθεση για προσφορά, ώστε να διασωθεί ό,τι απομένει να διασωθεί;

Οι άνθρωποι έχουν την τάση να συμπονούν και κατ' επέκταση να κάνουν δωρεές σε ό,τι πλησιάζει τις... "φωλιές" τους και οι διασημότητες "χαρίζουν" χρήματα εκεί όπου είναι το... "στόμα" τους.

?αράδειγμα, ο Αυστραλός ηθοποιός, Chris Hemsworth, ο οποίος ανακοίνωσε ότι είχε δωρίσει 1 εκατομμύριο δολάρια για ανακούφιση των πληγέντων.)

Οπότε, λογικό είναι όσοι βρίσκονται στην άλλη μεριά του πλανήτη να αδιαφορούν και να μη συμμετέχουν έστω και συναισθηματικά στις τραγικές στιγμές που βιώνει μια μακρινή ήπειρος.

Αλλά, και σε ό,τι αφορά τους "σούπερ πλούσιους" (τους δισεκατομμυριούχους), αυτή τη φορά υπήρξαν πολύ λιγότερες δημόσιες δηλώσεις περί μεγάλων δωρεών.

Φυσικά, δεν είναι υποχρεωμένος όποιος κάνει μια δωρεά να το ανακοινώνει δημοσίως, ωστόσο, είναι αδύνατο να αγνοηθεί το γεγονός ότι στην τρομακτική πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Notre Dame πέρυσι, οι δισεκατομμυριούχοι που προσέφεραν χρήματα ήταν εμφανώς περισσότεροι, αφού το ποσό υπερέβη αθροιστικά τα  650 εκ. £. Και μάλιστα αυξήθηκε λίγες μέρες μετά τη φωτιά.

H κωμικός Celeste Barber κάλεσε τους δισεκατομμυριούχους που δεν προσφέρθηκαν να δώσουν βοήθεια στις πυρκαγιές της Αυστραλίας, αλλά διέθεσαν εκατομμύρια δολάρια στην Notre Dame και είπε:

"Θυμηθείτε όταν η Notre Dame καιγόταν πόσα #πολύ λυπημένος, #μην με αφήσετε, #RIP Notre Dame, #ιστορία, #κτίριο κ.λπ. είδαμε; Πού είναι αυτοί οι άνθρωποι τώρα;"

Πολλοί άλλοι άνθρωποι έχουν επισημάνει αυτή την ανισότητα.

Γιατί λοιπόν τόση αδιαφορία και  έλλειψη δωρεών  αυτή τη φορά;

strong>

νας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι οι δισεκατομμυριούχοι μπορεί να είναι απρόθυμοι να επιστήσουν την προσοχή στην αλλαγή του κλίματος - η οποία θεωρείται ως η αιτία αυτών των πυρκαγιών - επειδή οι επιχειρήσεις τους μπορεί να έχουν μεγάλο "αποτύπωμα άνθρακα". Όσοι έχουν κέρδη από το πετρέλαιο, για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να σωπάσουν και οι λιγοστές φωνές που ακούγονται.

Εξάλλου, η Notre Dame αποτελεί ορόσημο σε μια παγκοσμίως γνωστή πόλη, το Παρίσι, ενώ οι δασικές πυρκαγιές του Aussie επηρεάζουν κυρίως τις αγροτικές, αραιοκατοικημένες περιοχές.

σως... ένας καθεδρικός ναός να κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των πλούσιων.

Είναι όμως υπερβολικό να ζητήσουμε από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να ισοσκελίσουν τη δέσμευσή τους και την αγάπη τους στον καθεδρικό ναό για να σώσουν ζωές και άγρια ​​πανίδα;

Εξάλλου, ας το αναφέρουμε και αυτό, υπάρχουν αναφορές ότι πολλοί από τους δισεκατομμυριούχους που υποσχέθηκαν να σώσουν τον καθεδρικό ναό, κατέβαλαν μικρότερες δωρεές από αυτές που είχαν υποσχεθεί.

Ίσως λοιπόν είναι προτιμότερο να σταματήσουμε να βασιζόμαστε σε δισεκατομμυριούχους για οποιδήποτε διάσωση.