Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

4>Οι αρχές της Χιλής μετά την δολοφονία της κλόουν, σκότωσαν και την γυναίκα που φωτογράφιζε τις διαδηλώσεις. Αυτό είναι για να μην πει κανείς ότι δεν είδε και δεν γνώριζε!

lockquote>Ντροπή σου Χιλή!

τροπή σου Σεμπαστιαν Πινέρα!

τροπή σου και κόσμε που κάθεσαι βουβός!

aption id="attachment_421" align="alignleft" width="237"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Στη Χιλή, η Albertina Martinez Burgos, η φωτογράφος των διαδηλώσεων, βρέθηκε νεκρή.

Όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης της Χιλής, η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της. Ο υπολογιστής της και η φωτογραφική μηχανή της είχαν κλαπεί. Εκεί κρατούσε όλο το αρχείο της τεκμηρίωσης των βιαιοτήτων της αστυνομίας με το οποίο τροφοδοτούσε τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ένα αρχείο που αποτυπώνει την βία των αρχών και έχει προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων ατόμων και τον τραυματισμό χιλιάδων.

Είναι στην Χιλή, αυτές τις ημέρες που στοιχειοθετεί η Ιστορία την αποτυχία πρώτα της Αριστεράς, των ηγεσιών της και των κινημάτων της, που τελικά δεν μπόρεσαν να αρθρώσουν έναν άλλον πολιτικό λόγο, μια άλλη αντίληψη για το Κράτος, την Δικαιοσύνη και την Παιδεία και οι ηγέτες της φρόντισαν τελικά, πέρα από το να γεμίσουν την μπάκα τους, να συντηρήσουν και να αναπαράγουν τους ίδιους θεσμούς βίας.

Είναι η αποτυχία της δεξιάς, φιλελεύθερης και μη, και η ανικανότητα της να προτάξει ένα άλλο σχέδιο και μια άλλη ηθική για τον πολιτισμό, την Δημοκρατία, την δικαιοσύνη και την ισότητα, που το οπλοστάσιο της, μέσα από τις οδυνηρές αποτυχίες και τις ευθύνες των ιδεολογικών αντιπάλων της, της έδωσαν την ανέλπιστη ευκαιρία για ηθική δικαίωση. Η λύση αν θα έρθει δε θα έρθει από έναν αμοιβαία επωφελούμενο Διχασμό, αλλά από την διαφαινόμενη αφύπνιση ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές, ιστορία και ιδεολογία που τείνουν σε κοινές συμφωνίες και απόψεις, ακόμα τελούντων εν αγνοία.

*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos