Ανάμεσα στα ποτάμια του Τίγρη και του Ευφράτη, υπάρχουν οι βαλτώδης εκτάσεις που η Αμερικανική πολεμική μηχανή χρησιμοποίησε δύο φορές για να ανατρέψει τον Σαντάμ Χουσεΐν. Οι άνθρωποι των βάλτων, Σιίτες στο θρήσκευμα αποτέλεσαν τον κεντρικό ήρωα της Έκθεσης του 2002, του Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

διεθνής αυτός μηχανισμός με την μορφή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, που επανειλημμένα κατηγορήθηκε σαν εργαλείο της Αμερικάνικης Εξωτερικής Πολιτικής, ακόμα και από τους New York Times.

Ο φιλάνθρωπος Σόρος, διέθεσε 100 εκατομμύρια δολάρια για την λειτουργία του τα τελευταία 10 χρόνια. Η Οργάνωση ήταν το πρακτικό εργαλείο που δημιούργησε η Δύση για τον πολιτικό έλεγχο του Ανατολικού Μπλοκ, μέσω του εργαλείου που ονομάζεται «Δικαιώματα του Ανθρώπου» . Πηγή δημιουργίας του η Συμφωνία του Ελσίνκι το 1975 και ένας ιδιώτης, ο Robert L. Bernstein.

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="226"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Κανείς δε θα διαφωνήσει στο ότι τα «ανθρώπινα δικαιώματα» θα πρέπει να προστατεύονται από την αυθαιρεσία της Κρατικής Εξουσίας η διεφθαρμένων Πολιτικών Διακυβερνήσεων, η μισητών Δικτατοριών. Όμως αυτή η έκφραση, για μας τους Έλληνες είναι μια επικίνδυνη γενικολογία, φτιαγμένη από τις Δυτικές Δεξαμενές Σκέψης. Θα ήταν πιο σαφές αν αφορούσε «τα πολιτικά δικαιώματα». Μα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η δημιουργία αυτού του Ιδιωτικού Μηχανισμού εξυπηρετεί, στο να χρησιμοποιεί για προκάλυμμα την υπαρκτή αναγκαιότητα που αφορά την ανθρώπινη δυστυχία και καταπίεση, για να χρησιμοποιηθεί ως Διπλωματικό Εργαλείο των ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα, όλη αυτή την περίοδο της Κρίσης, της καταπάτησης των πολιτικών μας δικαιωμάτων, της διακυβέρνησης μας μέσω Προεδρικών Διαταγμάτων, κ.ο.κ, κύριος Δημητράς, ο εν τη Ελλάδι εκπρόσωπός του, θα ασχοληθεί με τα δικαιώματα των μειονοτήτων, των «παράτυπων» μεταναστών, το καταπιεσμένο των ομοφυλοφίλων, κ.ο.κ.

lockquote class="td_pull_quote td_pull_center">

lockquote class="td_quote_box td_box_center">

2 style="text-align: center;">

trong>Οι Άνθρωποι των Βάλτων λοιπόν, όταν οι Αμερικανοί αποφάσισαν να ξεφορτωθούν τον πρώην σύμμαχο τους Σαντάμ Χουσεΐν, ήταν πολύ χρήσιμοι.

blockquote>

blockquote>

ναι! Ο Σαντάμ Χουσεΐν, ήταν ο πολύτιμος σύμμαχος της Δύσης ενάντια στο Ισλαμικό Σιϊτικό Ιράν. Το δημιούργημα του Αραβικού Εθνικισμού με τα «σοσιαλιστικά» χαρακτηριστικά της δεκαετίας του 50, αποτέλεσε το δόρυ αιχμής ενάντια στο Ιράν μετά την ανατροπή του Σάχη της Περσίας το 1979.

Σουνίτες οι Ιρακινοί, Σιϊτες οι Πέρσες.

Ο δεκαετής πόλεμος ανάμεσα στο Ιράκ και το Ιράν εξάντλησε και τις δυο χώρες και αφορούσε στην ουσία τον έλεγχο των στενών του Χουρμουζ και των πετρελαίων στην περιοχή της Βασόρας.

Όμως τα πετροδολάρια της Σαουδικής Αραβίας, άρχισαν να αποκτούν και πολιτική υπόσταση στα εσωτερικά των ΗΠΑ. Να δημιουργούν λόμπυ μα και πολιτικούς συμμάχους. Από την οικογένεια Μπους και funds όπως Fidelity μέχρι την Χίλαρυ Κλίντον τελευταία. Η οικογένεια Μπους, συνέταιροι με την οικογένεια Μπιν Λάντεν, (σωστά σκεφτήκατε), και με την Βασιλική Οικογένεια να θέλει να ξεφορτωθεί τον Σαντάμ το 2003, όλα επιτράπηκαν και το ποιος είναι με ποιον ανατράπηκε.

Οι Σιϊτες Άνθρωποι των Βάλτων όπως το 1991 έτσι και το 2003 έγιναν πάλι χρήσιμοι.

γενοκτονική πολιτική του Σαντάμ ενάντια τους, θεωρούμενοι πληθυσμοί που επηρεάζονται και κατευθύνονται από τον Αγιατολάχ της Περσίας, αποτέλεσε το διπλωματικό εργαλείο για τις ΗΠΑ στο να δαιμονοποιήσουν τον Σαντάμ.

Μετά την εκπαραθύρωση των Μπααθαϊστών (Μπάαθ ήταν η ονομασία του πολιτικού και στρατιωτικού κινήματος που εμφυσούσε τον Αραβικό Εθνικισμό, όπως του Νάσερ στην Αίγυπτο, του Άσαντ στην Συρία και του Καντάφι στην Λιβύη) οι ΗΠΑ επέβαλαν μια Σιϊτικη κυβέρνηση στην χώρα στην οποία συμμετείχε και ο προχθές δολοφονηθείς μαζί με τον Qasem Soleimani, Abu Mahdi al-Muhandis! Άνθρωπος της Αμερικάνικής επιλογής.

αι οι δυό τους υπήρξαν από τους πρωτεργάτες της διάλυσης του ISIS στο Ιρακ. Του Isis που στο κενό της εξουσίας από το Μπάαθ, το συγκρότησαν πρώην Μπααθιστές σουνίτες χρηματοδοτούμενοι από την Σαουδική Αραβία και δεκάδες Σαουδάραβες Wahhabist συμμετείχαν στις δολοφονικές βομβιστικές ενέργειες που σκότωσαν Αμερικανούς και Ιρακινούς πολίτες σε αυτά τα 15 χρόνια.

Η οργάνωση του al-Muhandis, ήταν που απελευθέρωσε το Κιρκούκ και έκοψε τον δρόμο υποχώρησης του ISIS προς την Ράκα της Συρίας!

Για την Σαουδική Αραβία και την Τουρκία το ISIS ήταν το εργαλείο ανατροπής της Ιρακινής κυβέρνησης που επέβαλαν οι Αμερικανοί σαν λύση για την τριχοτόμηση του Ιρακ, σε Σιϊτικό, Σουνιτικό και Κουρδικό. Για τους Σαουδάραβες οι Σιϊτες, για τους Τούρκους οι Κούρδοι.

Σαουδική Αραβία διπλαρώνοντας τους Δημοκρατικούς στις ΗΠΑ, βοηθήθηκαν και εξόπλισαν τον ISIS, στοχεύοντας με ένα σμπάρο τρία τρυγόνια. Ιράκ, Συρία και Ιράν.

Σε αυτό βρήκαν αρωγό την Τουρκία που είναι το άλλο χαρτί στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, ένα εκκοσμικευμένο Σουλτανάτο που θα αντιπαρατεθεί στον Ιρανικό Ισλαμισμό και στον Wahhabism των Σαουδαράβων.

Μπερδεύει το όλο θέμα αν ξεχάσουμε τι σημαίνει Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ, όπου η ενασχόληση της με τους πολέμους τα τελευταία 20 χρόνια στην περιοχή της Μεσσοποταμίας, τα αντικρουόμενα εσωτερικά του συμφέροντα, διέλυσαν την ομογενοποίηση που είχαν το State Department, Πεντάγωνο και μυστικές υπηρεσίες.

ολιτικό στάτους και ΜΜΕ και έχουν αρχίσει εδώ και καιρό το κάθε ένα να ασκεί την δική του πολιτική και εξουσία.

Ξεχνάμε επίσης το θέμα των προσώπων και των διαφορετικών και συγκρουόμενων οικονομικών συμφερόντων.

Ο Τραμπ είναι στον προθάλαμο μιας Δίωξης που έχει πολλά χαρακτηριστικά από ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ένας άνθρωπος που δεν άρεσε σε κανέναν από το Πολιτικό Κατεστημένο των ΗΠΑ και είναι σε πόλεμο με τα σπουδαία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως CNN και NNC κλπ. Την ίδια ώρα στο Ισραήλ, που είχε μια μακριά συμμαχία με τους Κούρδους του Ιρακ και τους χρηματοδότησε και τους εξόπλισε και τους εκπαίδευσε, ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, σε μια υπόθεση διαφθοράς.

Ο Τραμπ μοιάζει να ανοίγει πληγές και σα την απόδραση της Μήδειας που τεμάχιζε τον αδελφό της Άψυρτο για να καθυστερήσει τον πατέρα της Αιήτη στην καταδίωξη του, όπως είχε βοηθήσει τον Ιάσωνα στο να κλέψει το Χρυσόμαλλο δέρας και να διαφύγει μαζί του. Βοηθά και τον φίλο του Νετανιάχου και τον φίλο του Ερτογάν.

Το έκανε στην Συρία, σπάζοντας την συμμαχία με τους Κούρδους, το κάνει τώρα στο Ιρακ και το Ιραν ανεβάζοντας το παγκόσμιο θερμόμετρο και τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη!

Από δίπλα ο σουλτάνος απέναντι παραμονεύει! Στέλνει στρατό στην Λιβύη. Την ίδια ώρα έχει μια συμμαχία με την Ρωσία, που τον κάνει σύμμαχο με το Ιραν και οι ΗΠΑ με το Ισραήλ έχουν κόντρα μαζί του στους φυσικούς πόρους του Αιγαίου.

style="text-align: center;">Η αλλοπρόσαλλη πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή της Συρίας, του Ιρακ, Ιραν, Σαουδική χερσόνησο είναι αποτέλεσμα των εσωτερικών πολέμων οικονομικών συμφερόντων μιας Ελίτ που διαφαίνεται διασπασμένη και χρησιμοποιεί αναλόγως τους ανθρώπους και τους θεσμούς των Ηνωμένων πολιτειών.

style="text-align: left;">

Ντικ Τσένεϊ, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και εκπρόσωπος των συμφερόντων της Halliburton , Beltchem και Kellogs, που άντλησαν το μεγαλύτερο κομμάτι των συμβολαίων εκμετάλλευσης πετρελαίων και ανοικοδόμησης του Ιρακ, ο πατέρας Μπους κλπ, όλοι είναι εκτός πολιτικής σκηνής.

trong>Οι ΗΠΑ μοιάζουν να έχουν ένα πηδάλιο που το τραβολογούν πολλά χέρια. Για αυτό και μοιάζουν αναξιόπιστοι στις συμμαχίες τους. Δυστυχώς για εμάς είναι οι μόνες που πιθανά και για πολλούς λόγους θα μπορούσαν να σταθούν στο πλάι μας. Αλλά ας μην υπολογίζουμε σε αυτό. Η επιβολή της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ένας ουσιαστικός λόγος για την κάθε αμφιβολία μας.

Όσον αφορά τους Ανθρώπους των Βάλτων, το μέλλον δυσοίωνο για μια ακόμα φορά!


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos