Για τις ακτές της Καλιφόρνιας το 2019 φαίνεται να τελειώνει με μια βροχή από 10 ιντσες Πεόψαρα!!


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

νας επισκέπτης αυτές τις ημέρες στις ακτές της Καλιφόρνιας ειδικά στην ακτή Dreake, θα σκεφτεί κοιτώντας το θέμα το τραγούδι των Weather Girls «It’s raining men” Βρέχει άνδρες!

Οι συνεχείς καταιγίδες στην Βόρεια Καλιφόρνια προσγείωσαν στις ακτές της, λίγο πιο Βόρεια από το Σαν Φρανσίσκο, χιλιάδες από ροζ, φουσκωμένα, παλλόμενα, φαλλικά πλάσματα, που οι κινέζοι τα αποκαλούν Πεόψαρα η Πέη Σκύλων.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" ids="2747,2746,2745,2744"]

"Στην Καλιφόρνια αδελφές μου, στην Καλιφόρνια" παραφράζοντας την φράση του Άντων Τσέχωφ από το βιβλίο του Βυσσινόκηπος.

έτος χιλιάδες από αυτά τα ροζ «λουκάνικα» ξεβράστηκαν στις ακτές του Dreake, αλλά αυτό είναι φαινόμενο που συμβαίνει εδώ και δεκάδες χρόνια, στον κόλπο της Bodega, στο λιμάνι του Princeton, στο Moss, και στις περιοχή των Θινών του Pajaro.

Το επιστημονικό της όνομα είναι Urechis caupo και πέρα από τις ακτές τις Κίνας και της Κορέας μπορεί να τα συναντήσει κανείς από τις ακτές του Σαν Φρανσίσκο μέχρι το Monterey στο Μεξικό.

Στην Κίνα και την Κορέα το Πεόψαρο θεωρείται λιχουδιά ωμό με αλάτι, σα σούσι είτε σκέτο είτε με σουσαμέλαιο. Αλλιώς ελαφρά τηγανισμένο με συνοδεία λαχανικών.

Το όλο φαινόμενο μπορεί να θεωρηθεί και μια σύμπτωση την εποχή της μοναξιάς και την τελευταία διαφήμιση της Gwyneth Partlow με έναν δονητή της G.Label για τις μοναχικές νύχτες των εορτών, αν ο Άγιος Βασίλης δεν έρθει με την υπόσταση του άνδρα του ονείρου της κάθε γυναίκας.

Μια προσεκτική ματιά ανάμεσα στο δονητή και το Πεόψαρο, αναδεικνύει από πού εμπνέονται μερικές εταιρείες τα υποκατάστατα των ανδρικών μορίων.

Θα μπορούσαμε να πούμε, βάλτε ένα ψάρι στην «διατροφή» σας, όσο ακούμε το I left my heart in San Francisco με την τρυφερή βαθιά φωνή του Tony Benet.

Φωτογραφίες: Kate Montana, iNaturalist Creative Commons and David Ford

Πηγή: Bay Nature, Guardians, Wikipedia.

href="https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=6Tf7_C7uOHc&feature=emb_title" target="_blank" rel="noopener noreferrer">https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=6Tf7_C7uOHc&feature=emb_title

 

*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos