*Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος

ρόσφατα, ένα άρθρο της Jerusalem Post, του Michael Milner, εκπρόσωπου της εφημερίδας στην Ουάσιγκτον ξεκινάει ως εξής:

«Οι επικεφαλής προεδρικοί βοηθοί του Donald Trump για την εθνική ασφάλεια πιστεύουν ότι το σχέδιο δράσης που οδηγεί στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή βασίζεται σε έναν γεωφυσικό χάρτη που κρέμεται στον Λευκό Οίκο και ο οποίος παρουσιάζει σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τερματικούς σταθμούς φυσικού αερίου και υποσχόμενα έργα αγωγών.

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="229"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Σύμφωνα με τρεις ανώτερους αξιωματούχους της διοίκησης, αυτή η χάρτα - αποχαρακτηρισμένη και ληφθείσα από τον McClatchy - ενέπνευσε τα μέλη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας να εξετάσουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός φόρουμ φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, το οποίο θα ενίσχυε ταυτόχρονα τις οικονομίες αρκετών χωρών και εκείνες τις χώρες που βρίσκονται σε σύγκρουση εδώ και δεκαετίες..»

em>Jerusalem Post - Michael Milner

Ο χάρτης αυτός, καταρτίστηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το τμήμα Χαρτογράφων και διπλωματών εξειδικευμένων στους ενεργειακούς πόρους, με πρόεδρο της επιτροπής τον πρώην αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ανάπτυξης του αντικειμένου, Amos Hohstein.

Το άρθρο δεν αναφέρεται στην Ελλάδα, μα σε Κύπρο, Ισραήλ και λοιπούς, που τα έχουν βρεί μεταξύ τους, παρόλο που παρουσιάζει τον αγωγό να πηγαίνει στην Τουρκία και όχι μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη.

4 style="text-align: center;">Όμως πέρα από αυτά όλα, έχει μια ενοχλητική λεπτομέρεια.

υτή μέσα στο κόκκινο τετράγωνό.

mg class="alignnone size-full wp-image-1945" src="https://www.freeopinion.news/wp-content/uploads/2019/11/αοζ-ελλαδας-τουρκιασ.jpg" alt="" width="800" height="450" />

Παρουσιάζει την επέκταση της γραμμής από την ΑΟΖ της Κύπρου, ως γραμμή που η Τουρκία παρουσιάζει σα δικά της όρια της ΑΟΖ.

ημαίνει ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, βάσει τα όσα του έχει προσπορίσει η Χαρτογραφική του Υπηρεσία, όπως και το Υπουργείο Ενέργειας, αποδέχεται τις Τουρκικές διεκδικήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο ως νόμιμες!

Πέρα από τις πομπώδης δηλώσεις του κυρίου Πομπέο και από την στάση προσοχής που δείχνει ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, που αρκείται σε διακοινώσεις και διαμαρτυρίες και αυτός, με αποχωρίσεις δε των εθνικών μας αντιπροσωπειών, δεν υπερασπιζόμαστε τα δίκαιά μας αλλά συμβαίνει το αντίθετο!!! Δε διεκδικούμε! Αποδεχόμαστε τετελεσμένα!!

Αποχωρίσαμε από το ΝΑΤΟ το 1974 και προσφέραμε στην Τουρκία το αρχηγείο αεροπορίας του από την ΛΑΡΙΣΑ να πάει στην ΣΜΥΡΝΗ!!!!

Τραβάει χρόνια αυτή η κολόνια. Λιγο καιρό πριν φύγει ο Ανδρέας Παπανδρέου, στα μέσα της δεκαετίας του 1990, είχε επισημάνει ότι από την δεκαετία του 1980 που η διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, αφορούσε το θέμα της υφαλοκρηπίδας , η Τουρκία είχε αναβαθμίσει τις διεκδικήσεις προβάλλοντας την διεκδίκηση του μισού Αιγαίου.

Λίγα χρόνια αργότερα, και επί υπουργίας Εξωτερικών του γιού του Γιώργου Παπανδρέου, μαζί με τα ζεϊμπέκικα με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Τζέμ, κάτι στο παρασκήνιο άλλαξε. Ότι συναποφασίστηκε η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων της Ελλάδας, φάνηκε από τα όσα περιέγραψε ο πώην Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου κύριος Ρολάνδης σε εκπομπή στο ΡΙΚ που παραθέτουμε.

Τι λεει στο 5ο λεπτό του βίντεο έως το 6:30; Πως το ΥΠΕΞ Ελλάδας παρενέβη ώστε να μην υπολογιστεί η Ελληνική ΑΟΖ στο σημείο που συναντιούνται η ΑΟΖ Κύπρου και Αιγύπτου, αποδεχόμενο τις διεκδικήσεις της Τουρκίας.

Η οικογένεια Αγγελόπουλου κατασκεύασε το ένα γεωτρύπανο που χρησιμοποιεί η Τουρκία. Υπάρχουν έγγραφα από την συμφωνία μεταξύ των δανειστών της και της εταιρείας τους ότι η πώληση ή η παραχώρηση του γεωτρύπανου δε θα γίνει χωρίς την συναίνεση της εταιρείας τους.

Το γεωτρύπανο, κατασκευάστηκε με την προοπτική της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο. Όταν διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούσε την ίδια πολιτική με τους προηγούμενους και δεν είχε την πατριωτική διάθεση να προχωρήσει στην δημιουργία ΑΟΖ και την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της, ως επιχειρηματίες προχώρησαν στο επόμενο βήμα. Αυτές οι αποφάσεις φαίνονται σε ένα εξαιρετικό time line δηλώσεων, ταξιδιών και αποφάσεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν την πώληση (παραχώρηση του γεωτρύπανου στην Τουρκία).

Όλο αυτό το σκηνικό παρασκηνίου, παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό της Ελληνικής Διπλωματίας, όπως της γάτας τα κακάκια που τα βάζε κάτω από το πατάκι. Όμως σήμερα πλέον που ο κόμπος έφτασε στο χτένι, θα αναγκαστεί ο Υπουργός Εξωτερικών, που θα σκάσει η βόμβα στα χέρια του, να το παραδεχτεί πως έτσι έχει συμβεί. Θα πει πως «τι να κάνουμε, πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος», ΕΝΩ είναι γνωστό τους υπόγειους διαδρόμους του ΥΠΕΞ Ελλάδας, και όχι μόνο, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

Ότι υπάρχει ξεπούλημα των Εθνικών μας δικαίων εδώ και δεκαετίες, είναι κάτι που λίγο πολύ το κατανοούμε όλοι οι Έλληνες. Ότι έγινε πίσω από την πλάτη μας, θα περάσει στην Ιστορία με το ίδιο βάρος με την Προδοσία της Κύπρου.

Φυσικά ο «ξένος» παράγοντας θέλει να λύνει τα προβλήματα του, αδιαφορώντας για τα Εθνικά δίκαια μας. Όμως, ότι τα λύνει όλα αυτά τα χρόνια όπως και σήμερα, γίνεται με την σιωπηλή ( Δημόσια) συναίνεση των πολιτικών που έχουν κυβερνήσει και κυβερνάνε τον τόπο αυτό και που, υποτίθεται, είναι υπηρέτες του Λαού.

Αν θα υπήρχε μια τέτοια συμφωνία με την Τουρκία θα έπρεπε να γίνει με την συναίνεση των Ελλήνων πολιτών που, στην τελική, θα αναλάμβαναν και το Ιστορικό της Κόστος. Επειδή όμως τον θεωρούν αυτό τον λαό, ζώο, το κάνουν έτσι. Πρόστυχα και παρασκηνιακά, μέχρι να συμβεί.

Πέντε μήνες έχουν μείνει; .. Καλύτερα οι υπουργοί να σταματήσουν τα «off the record» και να προετοιμάσουν με υπευθυνότητα τον Έλληνα και την Ελληνίδα πολίτη.

Ότι μας ετοιμάζουν από το εξωτερικό, οι άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοι μας, για μια εθνική ήττα και αποδοχή τετελεσμένων, επίσης να γίνει κοινό μας κτήμα!

χρόνος αρκεί για να υπάρξει η προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο...

*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos