Ποιοι βοηθούν και πως την Πολιτική Ερτογάν, ώστε η Ελλάδα να γίνεται αποθήκη ανθρώπινων ψυχών;


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

ίγες μέρες πριν το ΓΕΣ, έδωσε σε δημοσιότητα, όλους τους χώρους εγκατάστασης προσφύγων και λαθρομεταναστών, ανά την Ελληνική επικράτεια. Τους δεκάδες που έχουν γίνει και αυτούς που ακολουθούν και είναι στο πρόγραμμα να γίνουν.

Από την άλλη ο υπουργός ΠΡΟΠΟ, δηλώνει ότι πάνω από 150.000 λαθρομετανάστες έχουν χαθεί ανά την Ελληνική επικράτεια.

ο ερώτημα είναι πως βρεθήκαμε σε μια τέτοια θέση; Τι συμπληρώνει την Τουρκική Πολιτική της εθνολογικής αλλοίωσης της Ελλάδας, με όπλο τους «πρόσφυγες»;

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="227"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Αφετηρία είναι από την μια ένας όρος που θέσπισε η Ε.Ε. και από την άλλη ο αποκαλυπτικός ρόλος πολλών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Στο τρίτο άκρο η αδυναμία, θελημένη ή μη της Ελληνικής Πολιτείας να ελέγξει το σοβαρό και απειλητικό για τα Ελληνικά συμφέροντα φαινόμενο.

Για να πάρει δικαίωμα ασύλου ένας «πρόσφυγας», θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση έναν όρο: Ευαλοτήτα. Δηλαδή το πόσο ευάλωτος είναι ο αιτών το άσυλο αν επαναπατριστεί και κινδυνεύει η ζωή του. Με αυτό τον όρο της Ε.Ε, ο ένας από τους υποδιοικητές της Μόριας, εμπιστευτικά μου εκμυστηρεύτηκε ότι το 95% των αιτούντων, λαμβάνει έγκριση στην αίτηση ασύλου.

Το 2018, οι δημιουργοί ντοκιμαντέρ Lauren Southern και Caolan Robertson αποκαλύπτουν με ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο η Υπεύθυνη μιας σημαντικής ΜΚΟ στην Ευρώπη της Advocates Abroad, Άριελ Ρίκερ είπε στην ομάδα που έκανε το ντοκιμαντέρ, και οι οποίοι προσποιούντο τους ενδιαφερόμενους εθελοντές, το πώς διδάσκονται οι λαθρομετανάστες να ψεύδονται και να προσποιούνται στις Ελληνικές αρχές, ποντάροντας στην ευκολία που κάποιος εντάσσεται κάτω από τον τίτλο «Ευάλωτος» και την αφέλεια των Ελληνικών αρχών..

style="text-align: center;">Η Άριελ Ρίκερ, παραδέχεται ότι η διαδικασία χορήγησης ασύλου είναι απλό θέατρο και ότι οι αρχές της χώρας μας είναι από αφελείς, έως ανόητες.

?υτό είναι σαν μια μεγάλη θεατρική παραγωγή, ο καθένας έχει ένα ρόλο να παίξει και ένας πρόσφυγας πρέπει να υποδυθεί πως πάσχει από «προσφυγικό τραύμα» για τους θεατές. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κάνουμε αυτό γιατί εκτός αν δε διδαχθεί πώς να το υποκριθεί, θα αποτύχει η αίτηση χορήγησης ασύλου ", λέει η Ρίκερ.

frame src="https://www.youtube.com/embed/fx5ZWCHZmig" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

Η ΜΚΟ της Ρίκερ παρέχει νομική αρωγή σε πρόσφυγες και μετανάστες που αναζητούν άσυλο στην Ευρώπη. Έχει 380 μέλη προσωπικού, προερχόμενο από μερικά από τα κορυφαία Αγγλικά πανεπιστήμια του Κέμπριτζ και της Οξφόρδης, που ασχολούνται κυρίως με την προετοιμασία προσφύγων και μεταναστών για τις συνεντεύξεις τους για άσυλο.

Η Ρίκερ εξηγεί ότι έχει καταλήξει σε μια "φόρμουλα" (σενάριο) για το τι ακριβώς θα πρέπει να διδάξουν στους μετανάστες να πουν για να φανούν συμπαθητικοί.

"….. υπάρχει μια φόρμουλα που βρήκαμε, και είναι ειρωνικό, γιατί είμαι χάλια στο να φτιάχνω φόρμουλες, αλλά είναι σαν" φτιάχνεις ένα σημαντικό γεγονός, με ημερομηνία και τοποθεσία. " Έτσι … για να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις με τον ίδιο τρόπο. Παράδειγμα, "τον Δεκέμβριο του 2017 στη Σμύρνη στην Τουρκία με απειλούσαν επειδή ήμουν Χριστιανός, επειδή το αφεντικό μου και οι φίλοι του, μου επιτέθηκαν όταν έφευγα από την εκκλησία μου. Αυτή είναι η Βίβλος που προσπάθησαν να ξεσκίσουν, αυτός είναι ο Σταυρός που φορούσα που προσπάθησαν να μου αφαιρέσουν. Με έκαναν να νιώσω ανασφαλής ως Χριστιανός στην Τουρκία. Με αυτόν τον τρόπο έχετε την εκδήλωση, την ημερομηνία και την τοποθεσία, ώστε να τους έχετε δώσει μια πολύ συγκεκριμένη απάντηση, και το έχετε κρατήσει για να είναι μια σφιχτή, σύντομη αφήγηση, καθώς για τον υπάλληλο που σημειώνει την κατάθεση της αίτησης είναι αδύνατον να αντικρούσει το οτιδήποτε ως μη αληθές."

style="text-align: left;">Η Ρίκερ παραδέχεται ακόμη και ότι εμπλέκεται με λαθρεμπόρους.

style="text-align: left;">Όταν ο δημοσιογράφος την ρώτησε ; "Έτσι ο υπεύθυνος [της ERCI - Emergency Response Center International ] βρισκόταν σε συνεννόηση με δουλεμπόρους;" η Ρίκερ απάντησε με σιγουριά: "Φυσικά ήταν, εννοώ ότι όλοι είμαστε σε κάποιο βαθμό, να μην υπάρχει αμφιβολία γι ' αυτό. Αλλά είναι σαν να είσαι μπλεγμένος, πόσο πολύ θέλεις να ανακατευτείς [...] Μερικοί άνθρωποι θα τραβήξουν τη γραμμή στο να είναι σε συνεργασία με έναν δουλέμπορο, αλλά δεν θα το κάνουν με έναν λαθρέμπορο."

ότε λοιπόν ο υπεύθυνος της και ιδρυτής της ERCI - Emergency Response Center International, Πάνος Μωραΐτης, μαζί με 25 άλλους Έλληνες βρεθήκαν προσωρινά φυλακισμένοι. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το 2017 η Advocates Abroad συνεργάστηκε με πάνω από 15.000 πρόσφυγες. 12 Βρετανοί βουλευτές φρόντισαν να λάβει $100.000 σε δωρεά, ανάμεσα στις υπόλοιπες δωρεές που λαμβάνει από διάφορους Οργανισμούς και Ιδιώτες.

Η δράση των ΜΚΟ, ως κράτος εν κράτη, συνεχίζουν την δράση τους με τον ίδιο αμείωτο τρόπο.


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos