Εκτίναξη των ασθενών από τον Κορωναϊό την Ελλάδα σήμερα, στο 342%. Να λαμβάνουμε υπόψιν μας, ότι μέσα από την τρέχουσα εμπειρία, το πραγματικό μέγεθος των όσο θα ασθενήσουν, σε αυτή την πρώτη περίοδο του, βρίσκεται πιθανά στις 30 ημέρες από την εμφάνιση του ασθενή 0, δηλαδή της πρώτης κυρίας που ασθένησε στην Θεσσαλονίκη, στις 24 Φεβρουαρίου του 2020.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

style="text-align: left;">Όπως μπορούμε να δούμε στο βίντεο που συνοδεύει το άρθρο και αφορά την διασπορά του ιού μέχρι και τον Φεβρουάριο, έχουμε μέχρι τώρα 7 σταδιακές 7 μεταλλάξεις του όπως μας ενημερώνει ο nexrstrain organization. ΄(Φώτο 1 και 2)

frame src="https://www.youtube.com/embed/wMuLpK5wqtM" width="560" height="315" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">

aption id="attachment_5827" align="aligncenter" width="1067"] Μετάλλαξη κορονοϊού 1[/caption]

[caption id="attachment_5826" align="aligncenter" width="1067"] Μετάλλαξη κορονοϊού 2[/caption]

Θα πρέπει να σημειωθεί στο ζήτημα των τεστ, τα τεστ που κυκλοφορούν και χρησιμοποιούνται από τα διάφορα διαγνωστικά εργαστήρια έχουν «ευαισθησία»70% που αφήνουν μεγάλα περιθώρια στο να είσαι μεν ασθενής και να μην διαγνωστεί. Το τεστ που φτάνει να συλλαμβάνει το 98% των περιπτώσεων είναι η αξονική τομογραφία των πνευμόνων, λόγω αυτής της «υαλοποίησης» που προκαλεί ο ιός στο άνω και κάτω αναπνευστικό σύστημα.

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="234"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Μια σειρά από μελέτες για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι σε ιούς που επιδρούν στο αναπνευστικό σύστημα είναι η Βιταμίνη D.

Η μελέτη της Beata M. Gruber-Bzura για τον ρόλο της Vitamin D and Influenza—Prevention or Therapy, και μια συγκεντρωτική μελέτη που ανακοινώθηκε από το British Medical Journal (Φώτο 3 και 4).

Σημειώνουμε ότι αυτό δε μας προστατεύει απαραίτητα από τον ιό. Απλά ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Χρήσιμη πληροφορία ανάμεσα σε όλες τις άλλες προφυλάξεις που πρέπει να λαμβάνουμε για την προστασία μας.


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos