Με την πρόσφατη δημιουργηθήσα πλειοψηφία των Δημοκρατικών στην Πολιτεία της Virginia και στην τοπική γερουσία και στο τοπικό σώμα των αντιπροσώπων, ο κυβερνήτης της Ralph Northam, επικύρωσε νόμο, απαγόρευσης και κατάσχεσης αυτόματων όπλων.


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

ο Richmond, η πρωτεύουσα των Νοτίων κατά την διάρκεια του Αμερικανικού εμφύλιου πολέμου, όπως και η Πολιτεία της Virginia, είναι από τις Πολιτείες με τον περισσότερο οπλοφορούντα πληθυσμό και έδρα της NRA της Εθνικής Ένωσης Τυφεκίων, τον οργανισμό που υποστηρίζει το Συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανών στην αυτοάμυνα και στο να κατέχουν όπλα.

Το δικαίωμα αυτό εκπορεύεται από την Δεύτερη Τροπολογία που ενσωματώθηκε στο Χάρτα των Πολιτικών Δικαιωμάτων (Bill of rights) το 1791 και που αποτελεί το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών.

[caption id="attachment_421" align="alignright" width="229"] Αλέξανδρος Τσίγγος[/caption]

Το νομοθέτημα αυτό προκάλεσε αντιδράσεις όχι μόνο στους πολίτες της Virginia, αλλά και την Ένωση Αστυνομικών και άλλων παραγόντων της Πολιτείας και τους υποστηρικτές του δικαιώματος αυτοάμυνας σε όλες τις ΗΠΑ.

Αυτά οδήγησαν στο να υπάρξει μια κινητοποίηση με διαδηλώσεις εχθές Δευτέρα και που ο Κυβερνήτης θεώρησε ότι αποτελεί απειλή για την θεσμική λειτουργία της Πολιτείας. Με αυτή την αιτία κήρυξε την Πολιτεία σε Κατάσταση Πολιορκίας που σημαίνει προσωρινή άρση των Πολιτικών και Δημοκρατικών Δικαιωμάτων των πολιτών, μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos