Γεννήθηκε σαν όνομα, μέσα από τις σελίδες ενός περιοδικού, του Salmagundi, σε μια προσπάθεια αποβολής ενός εθίμου, που περιλάμβανε παράνομο σεξ, εισβολές μεθυσμένων σε ξένα σπίτια, ζητιανιά φαγητού και ποτού κάθε 25 Δεκεμβρίου στην Νέα Αγγλία της Νέας Γης, της Νέας Υόρκης, των ΗΠΑ.

trong>Πιο πριν;


style="text-align: right;">Γράφει ο Αλέξανδρος Τσίγγος*

νας τεμαχισμένος, απαχθείς από την ιδιαίτερη του πατρίδα όπου ήταν θαμένος, που τα υπολείμματα του φιλοξενούνται σε τρία διαφορετικά μέρη, προστάτης των θαλασσών για Έλληνες, Ιταλούς, Ισπανούς, Ολλανδούς, Ρώσους , που γεννήθηκε στην Μύρα της Μικράς Ασίας.

ιαμελίθηκε Σχισματικά ανάμεσα στον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία και ο Προτεσταντισμός του μετακίνησε την ημέρα που γιόρταζε από τις 6 Δεκεμβρίου και ήταν μέρα νηστείας, στις 25 και τον έκανε τον φέροντας δώρα στα παιδιά, σε μια παράφραση του Φοβού τους Δαναούς και Δώρα Φέροντες.

ι πολλαπλές προσωπικότητες του Άγιου Βασίλη, που βασικά λεγόταν Άγιος Νικόλαος και μια μέρα, το Πνεύμα του Γερμανικού δάσους χώθηκε στην ύπαρξη του ως Πατέρας των Χριστουγέννων με πράσινο χρώμα, και αναδύθηκε ως Άγγλος της Βικτωριανής Εποχής, για να αποκτήσει πάλι σάρκα και οστά μέσα από την Χριστουγεννιάτικη Ιστορία του Κάρολου Ντίκενς, στην Ευρωπαϊκή του έκδοση.

[gallery td_select_gallery_slide="slide" size="full" ids="3428,3427,3426,3425,3424"]

Ακόμα και σήμερα, αδύνατον να ενοποιηθεί σε μια παγκόσμια προσωπικότητα παρ’ όλες τις προσπάθειες της Coca Cola, κυκλοφορεί με πολλά διαφορετικά ονόματα σαν πειρατής τους 16ου αιώνα. Sinkerklaas, Pere Noel, Άγιος Βασίλης, και στην Φιλανδία Yulupukki, που σημαίνει Χριστιανικός Τράγος. Τελικά Αμερικανοποιήθηκε σε Santa Claus, από τον αμερικανό λογοτέχνη Washington Irving, σε ένα προπομπό του χιουμοριστικού περιοδικού MAD του 1800, το Salmagundi, που ταιριαστά με το περιπετειώδες, δαιδαλώδες του Άγιου των Χριστουγέννων, είναι το όνομα μας συνταγής χωρίς σαφές περιεχόμενο, όπως θα λέγαμε το Τουρλού Τουρλού.

Νομίζουμε ότι η αποσύνδεση του από την Χριστιανική παράδοση είναι ένα φαινόμενο των εκκοσμικευμένων μας εποχών.

άθος! Το 1551, ο Καλβίνος, ο επόμενος μεταρρυθμιστής του Καθολικισμού, μετά τον Λούθηρο και γεννήτορας των Καθαρών, Πουριτανών, εκείνων των σκοτεινών κυρίων με τις μαύρες μπέρτες και τα άσπρα κολάρα, δήλωνε: Αν νομίζεται ότι ο Ιησούς γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, είστε άγρια ζώα! Μετέθεσε λοιπόν την εορτή του Saint Nikolas από τις 6 στις 25 Δεκεμβρίου. Ακόμα και σήμερα οι Πουριτανοί είναι ενάντια στον εορτασμό των Χριστουγέννων. Σε κάποιες χώρες κατάφεραν, μη μπορώντας να καταργήσουν την γιορτή να της ενοποιήσουν σε μία κοινή Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων.

Από την άλλη η σκληρή αγροτική ζωή στην Νέα Αγγλία, με τις περισσότερες γεννήσεις παιδιών να γίνονται Οκτώβριο και Νοέμβριο, έφερνε στους ανθρώπους της υπαίθρου, Γερμανούς και Ολλανδούς κυρίως, την ανάγκη της χαλάρωσης τον Δεκέμβριο. Κολίγοι, φτωχοί αγρότες και το σκληρό άστατο πνεύμα τους λίγο ταίριαζε την χαρά της γέννησης των παιδιών τους με την κατάνυξη των Χριστουγέννων, όπως την γνωρίζουμε. Γιορτές, καρναβάλια, μεθύσια, αγροτικά όργια, τα Χάλλαουιν, κατέληγαν σε κοινωνικές διαμαρτυρίες αγροίκων. Οι τάξη των Εμπόρων, πιο ευπρεπής και αστικοποιημένη, εξέδιδε το περιοδικό Salmagundi και αποφάσισε να παρέμβει, πολιτισμικά.

ι αγρότες παράφραζαν τις λέξεις Santa Nicholas σε Santaclaus. Με το Μανχάταν αγορασμένο από τους Ολλανδούς, έπρεπε να τελειώσουν μια και καλή με το Ολλανδικό παρελθόν των άξεστων αγροτών! Ο Άγιος Νικόλαος ήταν προστάτης του Νέου Άμστερνταμ, όπως λεγόταν πριν η Νέα Υόρκη και όλο αυτό έπρεπε να τελειώσει. Έτσι επιβλήθηκε ο Santa Claus και η γιορτή των Χριστουγέννων όπως την γνωρίζουμε. Το αγροτικό σεξ και οι επισκέψεις στα σπίτια, γίνανε χορωδίες και τραγούδια έξω από τα σπίτια των γειτόνων.

ταν η πρώτη φορά που το όνομα του συνδέεται, με την Πολιτική και την Διπλωματία αλλά όχι η τελευταία.

Η επόμενη φορά θα μας δώσει την εικόνα του Άγιους Βασίλη όπως την μετεξέλιξε έναν αιώνα αργότερα η Coca Cola.

3 Ιανουαρίου, 1863 και Αμερικανικός εμφύλιος!

 Thomas Nast, ένας πολιτικός σκιτσογράφος του περιοδικού Harper's Weekly, σχεδιάζει τον Santa Claus, έτσι χοντρούλη και με άσπρη γενειάδα, ντυμένο με την σημαία των Βορείων! Σύμφωνα με τον στρατηγό των Βορείων, Οδυσσέα Γκραντ και επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Thomas Nast, ήταν ο άνθρωπος που πρόσφερε όσα όλοι για τον αγώνα της Ένωσης των Βορείων και τον γρήγορο τερματισμό του εμφύλιου πολέμου.

Ο Άγιος έγινε παχουλός με κόκκινο ένδυμα και όπως τον ξέρουμε. Μα ο ρόλος του στην Διπλωματία την Πολιτική και τον Πόλεμο δεν τελειώνει εδώ.

ald Amundsen, ο μεγάλος εξερευνητής και ο τελευταίος μεγάλος Βίκινγκ, όπως αποκαλείται. Το 1911 φτάνει στον Βόρειο Πόλο. Μεγάλο άλμα για την Γεωγραφική εξερεύνηση που όμως άθελα της δημιουργεί πρόβλημα στο δημιούργημα της Αστικής Τάξης και Ευταξίας τον Santa Claous. Μέχρι τότε, η μακρινή, απροσπέλαστη πατρίδα του Αγίου ήταν ο Βόρειος Πόλος. Από εκεί ξεκινούσε με το έλκηθρο και τους ταράνδους του για να μοιράσει τα δώρα στα παιδάκια όλου του κόσμου. Η εξερευνητική επιτυχία του Άμουδσεν, αποκάλυψε ότι στον Βόρειο Πόλο υπάρχουν μόνο Πολικές Αρκούδες και φώκιες. Σίγουρα όχι ελάφια και τάρανδοι.

Ο Άγιος για 16 χρόνια μένει άπατρις!!

Η Σοβιετική Ένωση, διεκδικεί από την Φιλανδία την χερσόνησο της Καρέλια. Αυτή η διεκδίκηση έφτασε τελικά τις δυό χώρες στον Φιλανδορωσικό πόλεμο το 1938. Ο Δαβίδ ενάντια στον Γολιάθ. Η Άθεη Κομουνιστική Ρωσία, ενάντια στην Χριστιανική Φιλανδία! Ο Άγιος ενεργοποιείται ακόμα μια φορά. Το Ροβανιέμι της Φιλανδίας είναι ένα μέρος με Τάρανδους! Η πατρίδα του Άγιου Βασίλη βρέθηκε!

27. Ελσίνκι.

Μάρκους Ραούτιο, ένας Φιλανδός ραδιοφωνικός παραγωγός, γνωστός και σαν «Θείος Μάρκους» έχει την καταπληκτική σύλληψη, για να συντάξει την Χριστιανική Δύση, στο πλευρό των Φιλανδών. Το εργαστήριο του Santa Claus ανακαλύφτηκε στην γη της Λαπωνίας (Καρέλια)! Από εκείνη την ημέρα, η Φιλανδία κατέκτησε τον κόσμο, πριν την εμφάνιση της ΝΟΚΙΑ.

Όλα αυτά μέχρι που ο Αμερικανός θεωρητικός των Ρεπουμπλικάνων, Wanniski, έγραψε το 1976 την Θεωρία των Δύο Άγιων Βασίληδων, με έναν Άγιο Βασίλη Δημοκρατικό και έναν Άγιο Βασίλη Ρεπουμπλικάνο και πως ο τελευταίος μπορεί να κερδίσει τις εκλογές από τον πρώτο, ανάλογα με τι δώρα θα φέρει στους Αμερικανούς πολίτες!!!!

ν λοιπόν σήμερα το βράδυ σας επισκεφτεί ο Άγιος Βασίλης, να ξέρετε ότι είναι ένας πολύ κουρασμένος και πολύ χρησιμοποιημένος από τους ανθρώπους Άγιος. Δώστε του το γάλα του, τα μπισκότα του και αφήστον τον να ξεκουραστεί.

Και του Χρόνου!


*Ο Αλέξανδρος Τσίγγος είναι ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός παραγωγός, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης. Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/AlexandrosTsiggos