Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός*

Παίρνω αφορμή να γράψω αυτό το κείμενο αφού παρακολούθησα τη σημερινή επερώτηση στη Βουλή για την ώρα του πρωθυπουργού του κ. Τσίπρα και της κ. Γεννηματά.

Αφού ο πρώην πρωθυπουργός με το γνωστό καταγγελτικο και τσατισμενο ύφος ανθρώπου που και καλά δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του μίλησε για χάρες της κυβέρνησης προς τα συμφέροντα και τη διαπλοκή , ανέπτυξε την επερώτηση του προσπαθώντας να πολώσει το κλίμα και να ανεβάσει τους τόνους , κάτι που όμως ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα ακολουθήσει γιατί έχει ένα λαό να κυβερνήσει και όχι να τον διχάσει.

Είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν να συζητάμε για επικοινωνιακό πλεονέκτημα του Αλέξη Τσίπρα έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ήταν σαρωτικος, έλεγε αστεία, ήταν άμεσος και ετοιμόλογος, με κινήσεις του σώματος που έδειχναν άνεση και αυτοπεποίθηση.

Κάποιοι στο παρελθόν μιλούσαν για Βατερλώ του Κυριάκου σε ανάλογες συζητήσεις ενώ η νίκη του Τσίπρα μετά από την κόντρα τους ήταν σαρωτική .

νώ για άλλους ότι Μητσοτακης ήταν απλά αξιοπρεπής με την αστική ευγένεια που τον διακρίνει και δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει στις βρώμικο πόλεμο που πολλές φορές ο κ.Τσιπρας συνήθιζε που είχε πέραση σε κάποιο ποσοστό κόσμου.

Αυτό όμως που έχουμε παρακολουθήσει το τελευταίο διάστημα και ακόμα και αρνητικός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη διακρίνει ,είναι η άνεση , η προετοιμασία και η γνώση που έχει ο πρωθυπουργός για τα θέματα που συζητούνται .

νώ τον Α. Τσίπρα τον βλέπουμε αγχωμενο σα να θέλει να αποδείξει κάτι , ίσως ακόμη και προς το εσωτερικό του σαν να είναι σκιά του παλιού του εαυτού.

Στη σημερινή συνεδρίαση παράδειγμα όταν ο πρωθυπουργός παρατήρησε τον Α. Τσίπρα ότι ήλθε αδιαβαστος και καλό είναι πριν έρχεται στη Βουλή να διαβάζει το μάθημα του.

ην επόμενη φορά που θα καταθέσετε πρόταση να είστε διαβασμενος η μεταβατική διάταξη είχε προβλεφθεί , το ύφος και η αμεσότητα του πρωθυπουργού ήταν σα να εγκαλουσε ο δάσκαλος το μικρό μαθητή που ήταν αδιαβαστος.

Όπως επίσης όταν σε κάποια στιγμή ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του παρατήρησε τον κ. Τσίπρα να ασχολείται με το κινητό του πιθανώς στέλνοντας μηνύματα.

ου ανέφερε λοιπόν ότι πρέπει να έχει μεγαλύτερο σεβασμό προς το κοινοβούλιο αφού απαντούσε σε δική του ερώτηση και θα έπρεπε να δίνει την ανάλογη προσοχή , μέσα σε χειροκροτήματα.

ον ρώτησε μήπως τελικά δεν στέλνετε μηνύματα αλλά δέχεστε μηνύματα που θα σας βοηθήσουν στην δευτερολογια σας;

ογικό που οι Βουλευτές γέλασαν με την ατάκα ενώ ο κ. Τσίπρας με αμήχανο γέλιο το προσπέρασε.

Αυτό όμως που αποτελείωσε τον κ. Τσίπρα ήταν η ατυχής σύγκριση που έκανε όταν ανέφερε τις 14 προσκλήσεις για την ώρα του πρωθυπουργού στους τελευταίους 4 μήνες λέγοντας ότι αποτελούν λιγότερο από το 3,% δείχνοντας άγνοια όπως με τη Deutsche Welle και την Ελληνική νεότερη ιστορία.

Εδειξε αδυναμία και σε μαθηματικά δημοτικού σχολείου κάνοντας ξανά πολλούς να αμφιβάλλουν για το μέτριο επίπεδο γνώσεων του και την άγνοια της απλής μεθόδου των τριών.

γνοια σε μαθηματικά επιπέδου δημοτικού.

Επειδή λοιπόν τα παραδείγματα είναι αρκετά γυρνώντας στην αρχική σκέψη του κειμένου αποδεικνύεται ξανά ότι ο κ. Τσίπρας ήταν μια φούσκα της αγανάκτησης του Ελληνικού λαού, χωρίς ειδικό βάρος , γνώσεις , προετοιμασία και επίγνωση των δυνατοτήτων που χρειάζονται για να ασκήσει κάποιος αυτο το αξίωμα , ενώ η σύγκριση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ειναι ξεκάθαρα υπέρ του τωρινού Πρωθυπουργού σε όλους τους τομείς.

άτι που ο λαός το έχει αντιληφθεί για το λόγο αυτό απαξιώνει τον πρώην πρωθυπουργό και στηρίζει τις ελπίδες του στον Κυριάκο Μητσοτάκη όπως φαίνεται από όλες τις μετρήσεις σε όλους τους τομείς .

Όσο για το άλλο δήθεν χαρακτηριστικό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ του αχαστου , έχει παραμείνει σαν ανέκδοτο , με τις τέσσερις ήττες στις εκλογές και τις καθημερινές ήττες όπου συναντιούνται και διασταυρώνουν τα ξίφη τους ή σε οποιοδήποτε τομέα συγκρίνονται.

Ο Κυριάκος θα τον κερδίσει, όχι μόνο στην κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, αλλά ακόμα και στο τάβλι.

*Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας* Επικοινωνείστε μαζί του στο https://www.facebook.com/aimilios.pattakos