Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός*

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η κοινωνία χρειάζεται θετικό μήνυμα και όχι επένδυση στη μιζέρια .

Τις τελευταίες ημέρες όπως και το προηγούμενο διάστημα μετά τις εκλογές, η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να βρει πατήματα για να κάνει αντιπολίτευση στη νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

Μην έχοντας πολλά πεδία αντιπαράθεσης μιας και οι πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη τυγχάνουν της επιδοκιμασίας της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού προσπαθούν να επικεντρώσουν την κριτική τους σε επιμέρους θέματα που βρίσκουν ακροατές στο παλιό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ πριν κυβερνήσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ του 3% δηλαδή.

Έτσι η μπερδεμένη ηγεσία και η βάση του κόμματος βρίσκονται να υποστηρίζουν λογικές όπως οι καταλήψεις κτιρίων από αναρχικούς ή παρανόμους μετανάστες , πριόνισμα των αλυσίδων της κλειστής από τη Σύγκλητο ΑΣΟΕΕ, με παρουσία στελεχών πρώτης γραμμής για να υποστηρίζουν τους εισβολείς κάθε λογής και στήριξη κάθε είδους ανομίας με το αιτιολογικό ότι η ΝΔ εγκαθιδρύει "αστυνομοκρατουμενο κράτος".

Η υποκριτική συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στην χθεσινή πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία δεν απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας αλλά σε ένα μικρό κομμάτι πολιτών που ξεχνά (;) την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι τόσο πρόσφατη η άσκηση εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ που πολλοί δεν συγχωρούν την εκ των υστέρων επαναστατική γυμναστική από αυτούς που συνεγελάζονταν και συνεργάζονταν με τους Αμερικανούς αποτελώντας τα πιο πειθήνια όργανα τους, των τελευταίων ετών.

Δεν έχουν καταλάβει ούτε η ηγεσία ούτε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένες ουσιώδεις πραγματικότητες.

Το 2019 δεν είναι 2012,2013,2014 που ο κόσμος έτρωγε αμασητη κάθε υπερβολή όπως το μαγγαλι με τους φοιτητές στη Λάρισα ή την οποιαδήποτε αρνητική είδηση, που με τη βοήθεια των τρολς πολλαπλασιάζονταν, όπως και με το κάθε ψέμμα που εκστομίζονταν από τους δήθεν αγανακτισμένους "επαναστάτες" που απώτερο σκοπό είχαν την κατάληψη της εξουσίας.

Δεν έχουν καταλάβει ότι οι κρινοντες κρίνονται από το πρόσφατο κυβερνητικό τους παρελθόν και οι συγκρίσεις μοιραία είναι εις βάρος τους .

Δεν έχουν καταλάβει ότι μία κυβέρνηση χρειάζεται μία καλή αξιωματική αντιπολίτευση που με τη σωστή κριτική της βοηθάει τη χώρα να εξελίσσεται, την κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη και τους πολίτες, που είναι οι τελικοί αποδέκτες των σωστών μέτρων, να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους.

Δεν έχουν καταλάβει ότι η δομική άρνηση, ακόμα και στα θετικά μέτρα, κρατά τη χώρα πίσω ενώ οι στείρες αντιπαραθέσεις απορρίπτονται από τους πολίτες που έχουν βαρεθεί τις κοκορομαχιες.

Δεν έχουν καταλάβει ότι δεν μπορούν να επενδύουν στη μιζέρια και στην άρνηση.

κόσμος χρειάζεται θετικές ειδήσεις και επένδυση στο μέλλον με φυγή προς τα μπρος.

Όποιοι κρατάνε τη χώρα πίσω με τις αγκυλώσεις και τις ιδεοληψίες τους δεν μπορούν να βάζουν εμπόδια στην πρόοδο της χώρας, η οποία θα προχωρήσει μπροστά με ή χωρίς αυτούς.

ΥΓ

νίκη του Στέφανου Τσιτσιπα είναι η νίκη των ανθρώπων που προσπαθούν και δεν το βάζουν κάτω, των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι στη ζωή τα αγαθά "κόποις κτώνται".

κοινωνία έχει ανάγκη παραδείγματα όπως του Στέφανου που έχουν κοπιάσει στη ζωή τους και όχι καταληψίες που επενδύουν στην άρνηση και στη λογική ότι "η αριστεία είναι χολέρα".