Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός*

εγάλη εντύπωση έκανε σε πολλούς η χθεσινοβραδυνη αλλαγή του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο Μέγκα.

Στη συνέντευξη αυτή, στο κανάλι που πολέμησε ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση Συριζανελ μέχρι που τελικά το έκλεισε, έδωσε την είδηση ότι στηρίζει τις θέσεις της κυβέρνησης για κλείσιμο των συνόρων στις ορδές μεταναστων, που θέλουν να εισβάλουν στη χώρα μας μετά από τη στήριξη και καθοδήγηση του καθεστώτος Ερντογάν.

[caption id="attachment_338" align="alignright" width="311"]Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας*[/caption]

Σε ερώτηση λοιπόν που του έγινε για τις θέσεις που έχουν εκφραστεί από πολλά στελέχη του, αλλά και από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι άλλο πράγμα η ουτοπία των νέων και άλλο πράγμα ο ρεαλισμός όταν διαχειριζόμαστε μια κρίση.

εν δίστασε να χαρακτηρίσει "παιδιά" τους νεολαίους που δε γνωρίζουν την πραγματικότητα, αδειάζοντας τους ουσιαστικά.

Εδώ θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις, ξεκινώντας πρώτα από την εμφάνιση του κ Τσίπρα στο κανάλι Μέγκα, το οποίο πρόσφατα ξανάρχισε τη λειτουργία του με καινούργιο ιδιοκτήτη, τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ον ίδιο Β. Μαρινάκη, που ο κ. Τσίπρας μες τη Βουλή κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η οικογένεια του συναλλάσσεται με ναρκεμπορους.

Ούτε βέβαια ξεχνά κανένας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης Συριζανελ, που με πρωτομάστορα τον Ν. Παππά, έκλεισαν το Μέγκα, το τηλεοπτικό κανάλι της "διαπλοκής" όπως το χαρακτήριζαν, μην αφήνοντας τις τράπεζες να ρυθμίσουν τα χρέη του.

Ο κ. Τσίπρας θεωρεί ότι έχουμε ασθενή μνήμη και ελλειπή κρίση, ξεχνώντας τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια, δεν του ήταν δύσκολο λοιπόν να κάνει ακόμα μια αναστροφή πορείας, μια ακόμα πολιτικη κωλοτουμπα.

Συνεχίζουμε στην ουσία της συνέντευξης.

κ. Τσίπρας, ο οποίος ήταν εξαφανισμένος κατά τις τελευταίες κρίσιμες ημέρες ενώ το μεταναστευτικό έφτανε στην κορύφωση του, δικαιολογήθηκε για τις τριήμερες αποκριάτικες διακοπές του λέγοντας ότι "τις αποφάσεις τις λαμβάνει ο πρωθυπουργός", ξεχνώντας ότι και ο ίδιος έχει θεσμικό ρόλο ως αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο λόγος όμως της αργοπορίας να πάρει θέση υπέρ της κυβέρνησης και της χώρας στην προκειμένη περίπτωση, είναι ένας και μοναδικός: είναι ένας γνήσιος καιροσκόπος και οπορτουνιστης που περίμενε την εξέλιξη των πραγμάτων για να τοποθετηθει.

Περίμενε ίσως μια διαφορετική εξέλιξη με την πίεση των μεταναστών, οι οποίοι τελικά θα κατάφερναν να περάσουν τα σύνορα, για να μπορέσει να κατηγορήσει και αυτός μαζί με άλλους την κυβέρνηση για ανικανότητα και έλλειψη σχεδίου.

Βλέποντας όμως τις αντιδράσεις του κόσμου, το κλίμα ομοψυχιας και τη στήριξη της πρότασης Μητσοτάκη από την κοινωνία, και αφού ακολούθησε προτροπές των συμβούλων του για αλλαγή πολιτικής στο συγκεκριμένο θέμα, άδειασε τους εθνομηδενιστες του κόμματος του και έκανε αυτό που συνηθίζει: Μια ακόμα κωλοτουμπα , μια ακόμα πολιτική κυβιστηση την οποία δεν είναι βέβαιο ότι οι σύντροφοι του μπορούν να υποστηρίξουν και να ακολουθήσουν.

Τους φέρνει σε αμηχανία που πρέπει να στηρίξουν μια πολιτική που δεν πιστεύουν, ενώ βρίσκονται ζαλισμενοι όπως ένας αεροπόρος που εκτελεί ελιγμούς με το αεροσκάφος του που στο τέλος χάνει τον προσανατολισμό του.

Βρίσκονται οι σύντροφοι κ. Τσίπρα σε κατάσταση "βερτιγκο" που πρέπει να υποστηρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο μέχρι προχθές κατηγορούσαν ότι φέρνει φασιστικά μέτρα και εφαρμόζει ακροδεξιά πολιτικη.

Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα για πολιτική επιβίωση του επέβαλε να αδειάσει και να ισοπεδώσει τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι αυτό που επιζητούν είναι μια ουτοπία.

ίναι παιδιά και επαναστάτες και δεν είναι ρεαλιστές που να γνωρίζουν ότι η πολιτική χρειάζεται υποχωρήσεις.

Πόσο εμπιστοσύνη να έχουν στον κ Τσίπρα λοιπόν οι σύντροφοι του που την ώρα που αντιλήφθηκε τον πολιτικό αφανισμό και την επιστροφή του κόμματος στα εκλογικά ποσοστά προ κρίσης δεν δίστασε να αδειάσει με μεγάλη ευκολία όλους αυτούς που με τις ιδεοληψίες τους επικοινωνούσαν και υπηρετούσαν τα σχέδια Ερντογάν με τις ιδεοληψίες τους.

Δεν δίστασε ο κ. Τσίπρας ούτε λεπτό να θυσιάσει την αριστερή του πτέρυγα όταν αντιλήφθηκε ότι οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα τον έδειχναν με μονοψήφιο νούμερο.

ναγκάστηκε τότε να συνταχθεί με την Εθνική γραμμή κάνοντας ένα λάθος.

αθυστέρησε πολύ , όπως ένας προπονητής που τρώει πέντε γκολ κάνει μια αργοπορημένη αλλαγή για να βοηθήσει την ομάδα του , έτσι οι σύντροφοι του επί ημέρες κατηγορούσαν την κυβέρνηση για σκηνοθετημένη και επικοινωνιακή παράσταση την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος έπαιζε το παιχνίδι του , οπότε η προσπάθεια για να μαζέψει τα ασυμαζευτα ειναι πλέον ανώφελη.

ζημιά για το κόμμα του κ. Τσίπρα έγινε .

Ας έχουμε λοιπόν υπόψη ότι ο κ. Τσίπρας δεν ασπάσθηκε αιφνιδίως τις εθνικές ανησυχίες, ούτε ότι έχει όψιμες πατριωτικές ευαισθησίες που να τον κάνουν να ενδιαφέρεται για εθνική κυριαρχία και φύλαξη των συνόρων.

Απλώς ήταν μια ξεκάθαρη πολιτική κίνηση προκειμένου να ξεφύγει από το πολιτικό καναβατσο που είχε εγκλωβιστεί.

Καλωσορίζουμε τον κ. Τσίπρα έστω και έτσι στην στοιχηση των δυνάμεων που υπερασπίζονται τα σύνορα και την εθνική ακεραιότητα της χώρας .

νωρίζοντας την πολιτική του διαδρομή και την πολιτική παράταξη από την οποία προέρχεται δυστυχώς κρατάμε μικρό καλάθι.


*Ο Αιμίλιος Παττακός είναι επιχειρηματίας* Επικοινωνήστε μαζί του στο https://www.facebook.com/aimilios.pattakos