Για την πανδημία του κορονοϊού, το σεξ και τα ανδρικά γεννητικά όργανα μίλησε μεταξύ άλλων ο Νευρολόγος – Ψυχίατρος, Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Παν/μίου Αθηνών, κ. Θάνος Ασκητής, στον Alpha 98,9

Σύμφωνα με νέα μελέτη για τη διασπορά της πανδημίας του κορονοϊού, ο ιός καθυστερεί να αποβληθεί από τον ανδρικό οργανισμό και αυτό ενδέχεται να οφείλεται στους όρχεις, καθώς διαθέτουν σε αφθονία τα κύτταρα που τον προσελκύουν.

«Οι όρχεις των ανδρών δημιουργούν ευαλωτότητα στον άνδρα, ενώ φαίνεται ότι τα οιστρογόνα έχουν προφυλακτική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας. Αυτό είναι μια σοβαρή ερμηνεία.

πισήμως όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τους όρχεις. Ο κορονοϊός αιφνιδιάζει και όλα είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε αρχικά ο Θάνος Ασκητής και συνέχισε:

«Ο κορονοϊός δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα και δεν προφυλάσσεται με το προφυλακτικό. Ο ιός βρίσκεται πολύ στα κόπρανα, οπότε η πρωκτική συνουσία ενέχει τον κίνδυνο της μόλυνσης και η απειλή είναι άμεση. Ο κορονοϊός δεν υπάρχει στο σπέρμα και στα κολπικά υγρά».