Αυτή η ερώτηση συχνά τίθεται από συγγενείς και φίλους, καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί οι παίκτες τοποθετούν τους εαυτούς τους και τους αγαπημένους τους μέσα από τέτοιο πόνο και δυστυχία.

Εάν κάτι προκαλεί ένα τέτοιο πρόβλημα, γιατί να μην σταματήσουμε και να είμαστε πιο ευτυχισμένοι;

ια παρόμοια ερώτηση είναι «γιατί κάποιοι άνθρωποι μπορούν να παίξουν στα όριά τους χωρίς να αναπτύξουν τέτοια προβλήματα; Επιδεικνύει ένα σημάδι αδυναμίας ή ανικανότητας αντιμετώπισης; Ωστόσο, η αλήθεια του θέματος είναι σπάνια τόσο απλή. Τα προβλήματα τυχερών παιχνιδιών συχνά εμφανίζονται ως εντελώς έξω από τον έλεγχο του ατόμου και η «απλή στάση» δεν θεωρείται εύλογη επιλογή.

Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να εξηγήσουν γιατί συνεχίζουν να παίζουν, παρά τα προβλήματα που προκαλούν στην καθημερινή τους ζωή. Η πιο προφανής απάντηση είναι “για τα χρήματα”, αλλά ίσως μπορείτε να δοκιμάσετε τον εαυτό σας εδώ: Όταν κερδίζετε, ξοδεύετε τα κέρδη σας σε περισσότερα τυχερά παιχνίδια; Συνεχίζετε να παίζετε μέχρι να απομείνετε με λίγα ή καθόλου χρήματα;

Πολλοί παίκτες αισθάνονται ότι περιμένουν τη «μεγάλη νίκη», η οποία δεν έρχεται ποτέ, αλλά πάντα φαίνεται ότι είναι σχεδόν εντυπωσιακή. Αλλά συχνά, βρίσκουν να έχουν μια μεγάλη νίκη απλώς να τροφοδοτούν την επιθυμία τους για περισσότερα τυχερά παιχνίδια, αφήνοντας τους να νιώσουν παγιδευμένοι σε μια συμπεριφορά χωρίς διέξοδο. Αυτό θα έδειχνε ότι το να είσαι «εν δράσει» είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αντί να κερδίζεις ένα χρηματικό ποσό. Μια μεγάλη νίκη μπορεί να αλλάξει τον τζόγο από την ψυχαγωγία στο να κερδίσει χρήματα. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι όλες οι μορφές παιχνιδιού έχουν πλεονέκτημα σπιτιών που σημαίνει, με την πάροδο του χρόνου, το σπίτι πάντα κερδίζει. Ή το πιο σημαντικό, ο παίκτης χάνει πάντα. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν τυχερά παιχνίδια που κάνετε, που οφείλονται στην ανάγκη να κερδίσετε χρήματα, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας να κερδίσετε χρήματα που έχετε ήδη χάσει, δεν πρόκειται να λειτουργήσει

Οποιαδήποτε ψυχαγωγία μπορεί να είναι μια χρήσιμη εκτροπή από το άγχος, τη θλίψη ή τις ταλαιπωρίες της ζωής αλλά μπορεί να γίνει αρνητική όταν σταματήσει να είναι μια εκτροπή και αρχίζει να είναι ένας τρόπος για να αντιμετωπίσει. Αυτό συμβαίνει επειδή η παραβίαση ενός προβλήματος δεν κάνει συνήθως να πάει μακριά.

Η χρήση τυχερών παιχνιδιών για να ξεφύγετε από άλλα προβλήματα μπορεί να σας αφήσει με ένα ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, λιγότερα χρήματα και λιγότερη καλή θέληση από την οικογένεια και τους φίλους σας

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος σκέψης σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια, που αντιπροσωπεύει ένα σύμπτωμα ενός μεγαλύτερου προβλήματος στη ζωή. Παρόλο που αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό να εξετάσετε, ίσως να εξετάσετε εάν τείνετε να παίζετε σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές ή αν τα τυχερά παιχνίδια σχετίζονται με ορισμένα συναισθήματα για εσάς. Ίσως να έπαιξε σημαντικό ρόλο στη ζωή σας από τότε που ήσασταν πολύ νέος. Εάν το σκέφτεστε έτσι, ίσως συνειδητοποιήσετε ότι τα προβλήματα τυχερών παιχνιδιών δεν είναι ένα σημάδι αδυναμίας, αλλά ένας τρόπος αντιμετώπισης με κάτι μεγαλύτερο, κατά τρόπο που σε κάποιο επίπεδο έχει πολύ νόημα.

Όταν ο τζόγος γίνεται πρόβλημα:

ίναι πολύ δύσκολο να καθορίσετε πότε το τυχερό παιχνίδι γίνεται πρόβλημα. Καθώς είναι διαφορετικό για όλους. Εάν εσείς, η οικογένεια ή οι φίλοι σας πιστεύετε ότι μπορεί να προκαλούν ζητήματα στη ζωή σας, τότε ίσως είναι καιρός να επανεξετάσετε το παιχνίδι σας. Για να μάθετε αν τυχερά παιχνίδια μπορεί να είναι ένα πρόβλημα στη ζωή σας, πάρτε αυτό το απλό κουίζ (σύνδεση με κουίζ). Υπάρχουν πολλοί μύθοι που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια που περιλαμβάνουν:

• Αν συνεχίσω να στοιχηματίζω, θα κερδίσω και ως εκ τούτου

? Μπορώ να κερδίσω αυτό που έχασα

? Το τυχερό παιχνίδι είναι η μόνη λύση για τα οικονομικά και άλλα προβλήματά μου

? Τυχερά παιχνίδια είναι ο μόνος τρόπος για να ξεφύγω από το άγχος

Αν το παιχνίδι έχει σταματήσει να είναι διασκεδαστικό για εσάς και αρχίζει να αισθάνεται σαν πρόβλημα, ίσως βρείτε τον εαυτό σας να ρωτάτε γιατί παίζετε. Αλλά το παιχνίδι δεν ξεκινά ως πρόβλημα. Ωστόσο, ο τυχερός μπορεί να αλλάξει και να αναπτυχθεί χωρίς να παρατηρήσετε ότι γίνεται όλο και μεγαλύτερη στη ζωή σας και αυτό μπορεί να γίνει πρόβλημα.

Γιατί είναι τόσο δύσκολο να σταματήσουμε;

ι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα παιχνιδιού συχνά αναρωτιούνται γιατί απλά δεν μπορούν να σταματήσουν. Παρόλο που δεν υπάρχει φάρμακο ή ουσία που εμπλέκεται σε τυχερά παιχνίδια, το πρόβλημα του τζόγου κατηγοριοποιείται ως εθισμός στην ψυχιατρική βιβλιογραφία στο ίδιο τμήμα με τα ναρκωτικά και τα αλκοολικά εθικά. Αυτό το παιχνίδι τζόγου είναι ένας εθισμός και έχει μερικά από τα ίδια χαρακτηριστικά από την άποψη της εγκεφαλικής δραστηριότητας, καθώς οι εξάρσεις από ουσίες εξηγούν γιατί η προσπάθεια να σταματήσουμε μερικές φορές δεν αρκεί για να συμβεί αυτό. Επίσης, εξηγεί γιατί, παρόλο που θέλουν να σταματήσουν, πολλοί άνθρωποι θα αγωνιστούν για να ελέγξουν τον τζόγο τους και θα πρέπει να προσπαθήσουν πολλές φορές να σταματήσουν πριν πετύχουν. Εξηγεί επίσης γιατί, όπως συμβαίνει και με άλλους τύπους εθισμού, μερικοί άνθρωποι θα παραμείνουν ευάλωτοι σε προβλήματα επιστροφής τυχερών παιχνιδιών στο μέλλον.