Με την οικογένειά σου δεν έχεις και τις καλύτερες σχέσεις.

Το ξέρεις και από την καλή και από την ανάποδη αυτό.

Ακόμα κι αν ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι εσύ κρυφό καμάρι, κατά βάθος γνωρίζεις πως... ναι, εσύ... είσαι το μαύρο πρόβατο.

Εσύ ο επαναστάτης ή έστω ο διαφορετικός... Αυτός που δεν καταλαβαίνει "τι μυαλά κουβαλάς" κανένας απ' το σόι σου.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν σε συμπαθούν.

Το μαύρο πρόβατο μπορεί να είσαι ιδιαίτερα αγαπητό απ' όλους. Μπορεί λοιπόν και να σε λατρεύουν, αλλά να μη σε αντέχουν. Δεν αποκλείεται όμως και να μη σε γουστάρει κανένας. Να σε θεωρούν αχώνευτο, κακότροπο... μπορεί και βλάκα.

trong>Κάνε like στη σελίδα του freeopinion.news στο Facebook 

Όπως και να 'χει όμως, εσύ είσαι αυτό που είσαι. Γούστο σου και καπέλο σου.

Εξάλλου, το να είσαι καρμπόν ίδιος με τους άλλους, μάλλον είναι πληκτικό...

Ας δούμε όμως κάποια "σημαδάκια" (για να διαβάσεις μέχρι εδώ, μια υποψία την έχεις. Έτσι δεν είναι;) που αποδεικνύουν ότι είσαι το μαύρο πρόβατο της οικογένειας.

Φαίνεσαι διαφορετικός/ή

Αισθάνεσαι σαν να είσαι παιδί αλλονών. Σαν να σε έχουν υιοθετήσει. Μερικές φορές και οι ίδιοι σου οι γονείς αναρωτιούνται να σε αντικατέστησαν στο μαιευτήριο. Σαν να τους έδωσαν λάθος παιδί.

Είσαι θρησκευτικώς γιούχου

Εάν οι γονείς σου είναι θρησκευόμενοι, και εσύ αποφάσισες να μην ασχοληθείς ποτέ με το θέμα, τότε, ναι, είσαι μαύρο πρόβατο. Αν ασπάστηκες όμως άλλο δόγμα, άλλη θρησκεία ή δηλώνεις άθρησκος, τι να πω; Απορώ πώς καταφέρνεις και είσαι ζωντανός ακόμα.

Δεν τους αντέχεις

Εάν δυσκολεύεσαι να έχεις καλές σχέσεις με την οικογένεια σου, αλλά τα αδέλφια σου έχουν, τότε σίγουρα έχεις έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Το δεύτερο είναι να αρχίσεις να πλακώνεσαι καθημερινά και φυσικά να αρχίζεις να βελάζεις... αφού. ΝΑΙ. ΝΑΙ. Είσαι το μαύρο πρόβατο.

Ακολούθησες διαφορετικό επάγγελμα

Εάν όλοι στην οικογένειά σου είναι γιατροί, δικηγόροι, τραπεζικοί ή και δασκαλοκαθηγητάδες κι εσύ αποφάσισες να τα παρατήσεις όλα και να γίνεις καλλιτέχνης, τα 'θελες και τα 'παθες. Είσαι ΤΟ θέμα, αγάπη μου. Το θέμα της οικογένειας που δεν μπορεί να κατανοήσει την επιλογή σου, αλλά μπορεί να την κρίνει αρνητικά. Μη σου κάνει εντύπωση λοιπόν που στις οικογενειακές συγκεντρώσεις θα είσαι - μπράβο τυχεράκια - στο επίκεντρο της συζήτησης.

Δεν έχετε τίποτα κοινό

Είσαι το μοναδικό άτομο σε μια οικογένεια αθλητών ή πολύ αθλητικών τύπων που τα έχεις τα παχάκια σου και τα πιασίματάκια σου, και δεν μπορείς να δώσεις ούτε πάσα, λίγο προβατάκι θα είσαι ό,τι κι αν κάνεις. Γλυκό, στρουμπουλό προβατάκι. Αγαπημένο μεν, αλλά λιγουλάκι μαύρο.

Είσαι Ο αποτυχημένος

'Ολοι τους φαίνονται καλύτεροι. Ο γιος του γείτονα, ο ξάδερφός σου στο χωριό, ο ανηψιός της κυρά-Ντίνας. Και εσύ; Μάλλον λίγο κοπρίτης πρέπει να 'σαι, για να στα χώνει έτσι η αγία οικογένεια, όσο και αν δεν θες να το παραδεχτείς. Ή μήπως πιστεύεις ότι κάθε σου αποτυχία πηγάζει από την οικογένειά σου;

Είσαι o SUPER πετυχημένος

Εδώ κι αν έχουμε πρόβλημα. Και μάλιστα μεγάλο.

Η αγία οικογένεια ζηλεύει, και κοντεύει να κλατάρει, την ευτυχία και επιτυχία σου. Το βλέπεις στα μάτια τους. Διαπιστώνεις ότι σε μιμούνται. Και το χειρότερο, αντιλαμβάνεσαι ότι σε καλούν μόνο όταν θέλουν κάτι από εσένα. Να δούμε πόσα θα πληρώσεις, μπας και ξεχρεώσεις, γιατί εδώ που τα λέμε τα βάρη της οικογένειας σπανίως τα ξεφορτώνεσαι.

Είσαι πάντα ο τελευταίος που θα καλέσουν

strong>Σε μια οικογενειακή συγκέντρωση, είσαι ο τελευταίος που θα καλέσουν... αν σε καλέσουν. Όπως αντιλαμβάνεσαι, η αγία οικογένεια σου δεν κρύβει τα αισθήματά της για εσένα.Είσαι το μαύρο πρόβατο και σου το τρίβουν στα μούτρα.

Εάν όμως εξακολουθείς να ενδιαφέρεσαι γι' αυτούς, κάτι πρέπει να κάνεις. Να συζητήσεις μαζί τους και να ξεκαθαρίσεις τις θέσεις σου. Αν πάλι τους έχεις γραμμένους, συνέχισε να τους γράφεις κανονικά. Ούτως ή άλλως για εσένα δεν υπάρχουν. Ούτε κι εσύ υπάρχεις γι' αυτούς.

Η οικογένεια σου περιμένει τα χειρότερα απο εσένα

τρέφονται όλοι εναντίον σου.

Μην εκπλαγείς αν διαπιστώσεις ότι έχουν πιάσει τα φτυάρια και σε θάβουν κανονικά.

Είτε είσαι ο σούπερ πετυχημένος είτε το ρεμάλι της κενωνίας, αυτοί οι άνθρωποι δεν πρέπει να υπάρχουν στη ζωή σου. Οι άνθρωποι που μας αγαπούν και μας νοιάζονται μιλάνε ανοιχτά και φροντίζουν για μας. Καθάρισε τη θέση σου και ζήτα να μάθεις τους τις αιτίες πριν απομακρυνθείς οριστικά.

10. Κατά βάθος σε θαυμάζουν